Sociální sítě
Nahoru

Gastro scéna v Karlíně se opět rozrůstá: Co nabízí Terminál Karlín?

Na oblíbeném dvorku s pivovarem u Dvou kohoutů v pražském Karlíně přibyly dva nové gastro kontejnery – Terminál Karlín nabídne Asií inspirovaný street food i vánoční svařák a cukroví.

Projekt vznikl jako připomenutí, že dvůr kdysi býval součástí Karlínského přístavu spojujícího Prahu s Karlínem, proto jsme Terminál usadili v lodních kontejnerech,“ říká zakladatel nového bistra Terminál Petr Janoušek.

Terminál Karlín nabízí své pochoutky ve dvou lodních kontejnerech přímo na dvorku pivnice Dva kohouti. „V prvním kontejneru vznikl první Bao Buns koncept, kde jsou aktuálně v nabídce knedlíčky plněné spicy hovězím, trhanou kachnou, křupavým bůčkem a pro vegetariány a vegany portobello houbou. Ochutnáte tu i batátové hranolky s wasabi majonézou a rozhodně doporučuji domácí nakládané kimči,“ popisuje Petr Janoušek.

Vánoční atmosféra

Asijský streetfood doplňuje tradiční česká klasika v druhém kontejneru. Ten se na podzim a v zimě promění v Karlínský svařák. Stylový stánek nabízí kromě svařáku i další klasické vánoční nápoje, jako je nealkoholický hruškový punč nebo speciální Becherovka punč.

K jídlu si tu dáte teplý jablečný štrůdl s vanilkovou omáčkou a šlehačkou z espumi. Každý den mají širokou nabídku dezertů od cheesecake po vánoční cukroví. Aby zimní atmosféra byla dokonalá, po celou zimu bude součástí Terminálu také vyhřívaný apres-ski stan a těšit se můžete i na živou hudbu. Otevřeno je každý den od 15:00 do nočních hodin.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.