Sociální sítě
Nahoru

Miro Žbirka, U2 a oceňování sbírek na vánočním veletrhu Sběratel

Vánoční dárky nejen pro sběratele koupíte na vánočním veletrhu Sběratel. Více než 80 prodejců z celé Evropy nabídne od 25. do 26. listopadu v hotelu Olympik Praha návštěvníkům mince, bankovky, poštovní známky, pohlednice, antikvární zboží a další sběratelský materiál. K dispozici bude bezplatné oceňování sbírek i možnost vidět řadu rarit.

Na veletrhu si můžete nejen doplnit sbírky, ale také najít inspiraci na vánoční dárky pro přátele a blízké. Každý kus nabízený na Sběrateli je originál s vlastním příběhem, který nejen přinese radost, ale do budoucna může být také zajímavou investicí.

Akce se účastní přední prodejci a aukční domy.

Přímo na veletrhu si bude možné nechat ocenit vlastní donesené sbírky od znalců z profesních organizací. Návštěvníkům budou k dispozici odborníci ze Svazu českých filatelistů (poštovní známky), České numismatické společnosti (mince, medaile, bankovky), Klubu sběratelů autogramů (podpisy) nebo Muzea cenných papírů (akcie, ceniny).

Slavný chybotisk se skupinou U2 poprvé v České republice

Poprvé v České republice bude na vánočním veletrhu Sběratel vystaven kompletní aršík irských poštovních známek z roku 2002 věnovaný irským legendám populární hudby jako jsou třeba U2 nebo Phil Lynott. Známky mají však jinou nominální hodnotu, než byla později použita pro běžnou produkci. Aršík vznikl pouze pro potřeby odsouhlasení finální podoby se slavnými umělci a měl být zničen. To se ale nestalo a dnes má hodnotu tisíců liber…

V prodeji bude také řada sběratelských rarit

Legendární „prase“, tedy ČZ 175 / 501, na známkovém kuponu od známého tvůrce poštovních známek Petra Ptáčka (v pátek 25. 11. bude mít od 15:00 hod. na veletrhu autogramiádu), pamětní list ve formě bankovky vydaný k nedožitým sedmdesátinám zpěváka Miro Žbirky nebo československou 0 euro suvenýrovu bankovku „Šťastné a veselé“ můžete koupit v premiéře na vánočním veletrhu Sběratel.

Sběratelská série “Bájné země filmového plátna veletrhu Sběratel” představuje fiktivní bankovky ze států, které se objevují jen ve slavných filmech. Druhou fantaskní bankovkou (první bylo v loňském roce 1 000 000 venetos Republiky Marina Veneta z filmu Muž z Acapulca), která bude poprvé v prodeji na vánočním veletrhu Sběratel 2022, je „1 Panther království Lugash“ ze slavné komedie “Návrat Růžového pantera“.

Se vstupenkou na Sběratele máte vstup na veletrh Antique zdarma

Na vstupenku vánočního veletrhu Sběratel bude letos nově možné navštívit také veletrh Antique, který se koná od 24. do 27. listopadu na Novoměstské radnici na Karlově náměstí v Praze a se Sběratelem se tak částečně časově překrývá. Stačí se vstupenkou (i znehodnocenou) z vánočního Sběratele prokázat u vchodu na Antique. Ženy a mládež do 18 let mají na veletrh Sběratel už tradičně vstup zdarma.

Veletrh Sběratel se koná třikrát do roka

Veletrh Sběratel se v Praze koná třikrát ročně. V příštím roce proběhne Jarní veletrh Sběratel od 24. do 25. 3. 2023 v hotelu Olympik Praha, Podzimní veletrh Sběratel od 8. do 9. 9. 2023 na výstavišti PVA Expo Praha a Vánoční veletrh Sběratel pak ve dnech 24. – 25. 11. 2023 opět v hotelu Olympik Praha. Všech tří akcí se dohromady účastní přes 350 firem z celého světa a navštíví je na 16 000 lidí.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.