Sociální sítě
Nahoru

S whisky za hranice klasické řízené degustace

Stát se odborníkem na míchání whisky vyžaduje roky tréninku, praxe a zkušeností. Zážitkový program The Blend přináší jedinečnou možnost vyzkoušet si, jaké to je být tzv. master blenderem a naučit se vytvořit si blend dle vlastní chuti pod vedením zkušeného znalce a mentora.

Program je skvělým dárkem pro rodinu a přátele, ale lze jej také vytvořit na míru jako vynikající příležitost k networkingu pro obchodní partnery či zaměstnance. Unikátní zážitek, během něhož účastníky pohltí svět exkluzivní whisky, a ze kterého si kromě zajímavých poznatků a příjemně stráveného času odnesou i originální lahvičku whisky se svým autorským blendem.

Míchání neboli blendování whisky je velmi náročný a sofistikovaný proces, při němž dochází k míchání jednodruhových sladových a obilných whisky, či jejich kombinování. A je to právě výběr jednotlivých whisky, jež udává výslednou chuť. Hra s vůněmi, texturami, kouřovostí, bohatostí a jemností single malt whisky, kterou master blender rozehrává, aby dosáhl požadovaného výsledku. Vyzkoušet si tuto roli mohou návštěvníci edukačně-degustačního programu The Blend pod vedením předního českého whisky ambasadora Zdeňka Kortiše, jednoho z největších znalců a sběratelů whisky u nás. Ten hosty nejprve seznámí s historií a výrobou věhlasných skotských značek Chivas Regal a The Glenlivet, po které následuje ochutnávka několika druhů whisky a samotné blendování.

The Blend zavede své účastníky daleko za hranice klasické řízené degustace. Během 1,5hodinového programu, který zahajuje welcome drink hosté ochutnají osm vzorků, včetně unikátních whisky v sudové síle, nakouřenou whisky, grain whisky nebo single malt whisky ze čtyř hlavních skotských oblastí.

Mezi nimi nechybí ikonická Chivas Regal 12 YO či exkluzivní 13 YO s nezaměnitelným aroma získaným 13letým dozráváním v sudech po sherry Oloroso; single malt whisky Strathisla; patnáctiletá whisky The Glenlivet 15 YO; či Aberlour A’bunadh, výjimečná single malt whisky, která zraje pouze v sudech prvního plnění po sherry Oloroso. V programu je zahrnuto tematické občerstvení.

Na konci zážitkové cesty do světa whisky, která rozhodně není určená pouze pro muže, naopak, i pro ženy, si každý odnese 10cl lahvičku s vlastní whisky obsahující blend namíchaný dle své vlastní chuti a označený originální pečetí Zdeňka Kortiše. Účastníci získávají také možnost stát se členem klubu Whiskies of the World Club nabízející speciální výhody a nabídky pro milovníky whisky.

Na přání je možné velkorysý zážitkový program The Blend vytvořit na klíč dle konkrétních požadavků klienta. Optimální počet účastníků je do 20 osob dle zvoleného prostoru. Program se může konat u Vás v kanceláři nebo můžete využít nabídky společnosti Jan Becher Pernod Ricard. Více informací včetně zakoupení vstupenek na www.theblend.cz

Více z rubriky Gastro

  • Jaro volá po návštěvě hlavního města

    Na jarní Praze je něco čarovného. Nejen, že se venku konečně otepluje, od dubna otevírají brány všechny památky, kvůli kterým stojí...

    Jan Pešek23.1.2023
  • Babičky specialita

    Vyhlášená restaurace na okraji Prahy Babiččina zahrada je ikonickým místem, kam se sjíždějí lidé z širokého okolí, aby si užili prvotřídní...

    Marek Zelený23.1.2023
  • Islandský rybí večer

    Večer ve znamení islandských chutí se uskuteční 31.1.2023 od 18:00 v restauraci PRU58. Hosté se mohou těšit na degustaci a informace...

    Marek Zelený19.1.2023
  • Limitovaná edice Absolut Spirit of Togetherness

    Absolut představuje novinku ze své každoroční limitované edice lahví. Sběratelský kousek Absolut Spirit of Togetherness se svým proplétaným vzhledem je oslavou...

    Jan Pešek17.1.2023
  • Nové tasting menu v restauraci La Veranda

    Restaurace La Veranda již dvacet let vítá hosty z celého světa. Česká klientela se opakovaně vrací a přiváží s sebou své...

    Marek Zelený17.1.2023
  • Valentýn v kubánském stylu

    La Bodeguita del Medio je restaurace, bar a klub, kde to žije. Kubánský styl je zřejmý na první pohled i ochutnání....

    Jan Pešek13.1.2023
  • Hody v Babiččině zahradě

    V restauraci Babiččina zahrada se něco začátkem února chystá. Kdo tuší zabijačku, tak má pravdu. Hody vypuknou 3.2.2023 a skončí 5.2.2023...

    Marek Zelený11.1.2023
  • Nová restaurace Talíř na Václavském náměstí

    Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i...

    Jan Pešek10.1.2023
  • Jižní Čechy mají svou vlastní kontušovku a letos ve sběratelské lahvi

    Spolek Jíme Jih propojuje nejen putování Švejka po jižních Čechách, ale také snaha pracovat s lokálními produkty. I tak vznikla tato...

    Marek Zelený10.1.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.