Sociální sítě
Nahoru

Pneumatiky Dunlop: Tradice i moderní technologie

Víte, že Dunlop vyrobil první pneumatiku na světě? Od té doby uběhlo již více než 130 let a z výrobních linek vyjely už miliony pneumatik Dunlop. Podívejte se na příběh slavného výrobce pneumatik a oblíbené pneumatiky Dunlop, které můžete obout ještě dnes.

Historie a současnost pneumatik Dunlop

Počátky značky Dunlop sahají až do roku 1888. Dle historky vyrobil prvnl nafukovací pneumatiku vynálezce John Boyd Dunlop, když chtěl synovi zpříjemnit jízdu na tříkolce.

Dunlop tento vynález nechal ihned patentovat a už roku 1890 zahájil komerční výrobu pneumatik Dunlop v Dublinu. Firma zažila rychlý růst a do roku 1895 už stály její pobočky také ve Francii, Německu, Kanadě, Austrálii i USA.

V roce 1962 Dunlop začal zkoumat jev, který dnes už dobře známe pod pojmem aquaplaning. V roce 1964 byly na světě pneumatiky s názvem AquaJet, které odváděly vodu z dezénu. Z jejich konstrukce dnes víceméně vycházejí i dnešní pneumatiky do deště. V roce 1973 přichází revoluce ve formě dojezdových pneumatik Denovo, které položily základ dnešním runflat pneumatikám.

Od té doby vzniklo mnoho dalších inovací a značka Dunlop dnes spolu s dalšími prémiovými výrobci udává trendy ve vývoji moderních pneumatik.

SP Sport Bluresponse: Ekologické i funkční letní pneu

K přírodě ohleduplné letní pneumatiky Dunlop SP Sport Bluresponse vás podrží za každého počasí a vzhledem k nízkému valivému odporu ušetříte i na pohonných hmotách. Pravděpodobně vás potěší také krátká brzdná dráha na suchu a prodloužený kilometrový nájezd.

Asymetrickému dezénu s proměnlivým objemem hmoty dominuje středové žebro, které doplňují propracované drážky pro odvod vody. Ramenní bloky ve spolupráci s promyšlenými středovými drážkami odvádí vodu z dezénu, čímž se výrazně redukuje riziko nebezpečného aquaplaningu.

Pneumatiky se vyrábí v desítkách různých variant pro disky s průměrem 14″ až 17″. Nejoblíbenější jsou pak již tradičně rozměry 195/65 R15, 205/55 R16 a 225/50 R17.

SP Sport Maxx RT: Letní pneu pro sportovní vozy

Letní dezén Dunlop SP Sport Maxx RT je ideálním obutím pro sportovní automobily a milovníky rychlé jízdy na hranici možností vozu. Pneumatiky vynikají dokonalou přilnavostí k vozovce i v těch nejvyšších rychlostech. Zároveň však s nimi díky krátké brzdné dráze zastavíte téměř na pětníku.

 Asymetrickému dezénu dominují dvě středové drážky, které doplňuje úzká drážka na jedné straně a drážky ve tvaru blesku na druhé. Tento propracovaný systém vám přinese výbornou ovladatelnost v zatáčkách a spolehlivý odvod vody při mokrých podmínkách.

Toto prémiové letní pneumatiky se hodí pro sportovní vozy osazené disky od 16″ do 22″. Hojně prodávané jsou např. velikosti 225/45 R17, 225/40 R18 a 225/45 R18.

Sport All Season: Celoročky pro menší vozy i vyšší střední třídu

Dunlop Sport All Season je historicky první celoroční dezén značky Dunlop. Univerzální vzorek i dezénová směs pneumatik jsou vytvořeny s ohledem na maximální funkčnost v létě i v zimě. Směs pneumatik se dokonale přizpůsobí aktuální teplotě a stavu vozovky.

Mezi silné stránky pneumatik patří také jízda na mokré silnici. Nová technologie s názvem Aqua Eject přináší hustou síť příčných a podélných drážek, jejichž úkolem je odvádět vodu pryč z dezénu. Výsledkem je zkrácená brzdná dráha na mokru a minimalizace rizik v podobě nebezpečného aquaplaningu.

Pneumatiky jsou dostupné v mnoha variantách pro auta osazená disky o průměru 14″ až 18″. Často prodávané jsou např. velikosti 165/70 R14, 205/55 R16 a 225/40 R18.

Winter Sport 5: Zimní pneumatiky téměř pro každého

Dunlop Winter Sport 5 jsou léty prověřené zimní pneumatiky pro vozy napříč různými kategoriemi. Jsou vhodné pro disky od 15″ do 21″. Není žádným překvapením, že mezi nejoblíbenější velikosti patří 205/55 R16, 225/50 R17 a 225/40 R18.

Díky certifikaci 3PMSF (hory s vločkou) pneumatiky můžete bez obav použít i v drsných horských oblastech. Široké a hluboké drážky se postarají o výborné výkony na zimních površích. Jejich konstrukce zaručí rychlé a efektivní odvádění vody, bláta i sněhu.

Díky lamelám nebudete mít problémy s rozjížděním, zrychlením a brzděním na zasněžené nebo zledovatělé vozovce. Pneu Winter Sport 5 jsou prostě zárukou bezpečné a komfortní jízdy v zimním období.

Kde koupit pneumatiky značky Dunlop?

Prémiové pneumatiky Dunlop najdete v pneuservisech, některých autoservisech i u dalších prodejců pne. Nebo si je kupte z pohodlí domova na prověřeném e-shopu s pneumatikami a disky Pneuboss.cz. Kromě výše zmíněných dezénů najdete i dodávkové a nákladní pneu Dunlop, ale i pneumatiky dalších oblíbených značek.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.