Sociální sítě
Nahoru

Breitling podpoří Q36.5 Pro Cycling Team

Breitling, legendární švýcarský výrobce hodinek s dlouholetou historií měření času na závodech bude poprvé v historii sponzorovat cyklistický tým a podpoří tak jeho misi „Racing the Future“ a jeho vzestup na World Tour.

Od 50. let 20. století fungovala právě značka Breitling jako oficiální časomíra největších závodů cyklistického kalendáře, včetně Tour de France a Giro d’Italia. Právě rychlostní sporty a cyklistika patřily mezi osobní vášně Willyho Breitlinga, který reprezentoval třetí generaci rodu Breitling, a právě tyto koníčky šly ruku v ruce s vysoce přesnými chronografy společnosti.

Včera nahlásila společnost Breitling pokračování v této dlouholeté spolupráci a oznámila sponzorování svého prvního cyklistického týmu Q36.5 Pro Cycling Team. Breitling podpoří tým nově založený italskou značkou cyklistického oblečení Q36.5, v jeho snaze dosáhnout do roku 2026 na World Tour.

Cyklistika je jedním z nejrychleji se rozvíjejících sportů na světě. Je také velkou součástí naší historie a my jsme potřebovali správného partnera se silnou vizí, který by toto dědictví přenesl do budoucnosti,“ říká Georges Kern, generální ředitel společnosti Breitling. „Q36.5 Pro Cycling Team se svými ambicemi dosahovat výkonů na světové úrovni a zároveň mít pozitivní sociální a ekologický dopad se ukázal jako vzorový tým, který můžeme podpořit.

Nově rekrutovaný tým 24 jezdců, zastupujících 13 národností, zítra zahájí předsezónní tréninkový kemp, aby se připravil na svůj úvodní závod, Saudi Tour, který se uskuteční od 30. ledna do 3. února. Prioritami prvního ročníku švýcarského registrovaného profesionálního cyklistického týmu budou cílevědomé závodění, rozvoj mladých jezdců a prosazení se na Pro Tour.

Tým vede zkušený generální manažer Douglas Ryder a poradcem je legendární Vincenzo Nibali, jeden z pouhých sedmi cyklistů, kteří vyhráli všechny tři Grand Tours (Tour de France, Giro d’Italia a Vuelta a España).

Více z rubriky Sport

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.