Sociální sítě
Nahoru

Nové tasting menu v restauraci La Veranda

Restaurace La Veranda již dvacet let vítá hosty z celého světa. Česká klientela se opakovaně vrací a přiváží s sebou své mladší nástupce. Tento podnik si ke svým kulatinám nadělil punc vintage. Je to tím, že styl kuchyně následuje nové světové trendy, avšak neuchopitelný ráz podniku se nemění. Je to ikonická restaurace, která je symbolem vysoké pražské gastronomické scény a nikdy opravdu nikdy nezklame.

Nově si La Veranda pro své hosty připravila speciální tasting menu, které provede hosta vyhlášenými pokrmy a novinkami současně. Pětichodové menu se skládá z Hovězího tataráku, smažených žampionů, hořčičné majonézy, žloutkového gelu a domácího chleba. Právě tento předkrm je již léta tím nejvyhlášenějším v celé Praze. Vizuální a chuťový par excellence.

Následuje novinka v podobě Kysela s houbami, brambory a pošírovaným vejcem ve fine dining podobě. Kuchařský tým si dal opravdu záležet a mnohé tomu napovídá, že novinka se stane bestsellerem. Dalším dechberoucím chodem, který k La Verandě patří, ale v tentokrát se podává v novém kabátě, je Candát, kedlubna, brambory a kvásková omáčka.

Zlatým hřebem tasting menu je oblíbený Jelení hřbet a tentokrát se špeclemi, houbami, kaštany, brusinkami a špekem. „Tento chod jsme museli zařadit. Provází nás s menšími inovacemi od samého začátku. Zvěřina k Čechám patří, a když se skvěle přiraví, je to světová delikatesa,“ dodává majitel Yurij Kolesnik. Sladkou tečkou je novinka posledních týdnů, a to Křupicová kaše s hruškou, lískooříškovým crumble a skořicovou zmrzlinou. Menu se pravidelně mění po jednotlivých položkách dle dostupnosti surovin. Nikdy tedy neomrzí a vždy překvapí.

Tasting menu (1 690 Kč) lze doplnit vytříbeným vinným párováním (1 200 Kč), které je více než povedené. Kdo chce tedy ochutnat současnou vintage La Verandu má skvělou pětichodovou příležitost.

Více z rubriky Gastro

  • Jaro volá po návštěvě hlavního města

    Na jarní Praze je něco čarovného. Nejen, že se venku konečně otepluje, od dubna otevírají brány všechny památky, kvůli kterým stojí...

    Jan Pešek23.1.2023
  • Babičky specialita

    Vyhlášená restaurace na okraji Prahy Babiččina zahrada je ikonickým místem, kam se sjíždějí lidé z širokého okolí, aby si užili prvotřídní...

    Marek Zelený23.1.2023
  • Islandský rybí večer

    Večer ve znamení islandských chutí se uskuteční 31.1.2023 od 18:00 v restauraci PRU58. Hosté se mohou těšit na degustaci a informace...

    Marek Zelený19.1.2023
  • Limitovaná edice Absolut Spirit of Togetherness

    Absolut představuje novinku ze své každoroční limitované edice lahví. Sběratelský kousek Absolut Spirit of Togetherness se svým proplétaným vzhledem je oslavou...

    Jan Pešek17.1.2023
  • Valentýn v kubánském stylu

    La Bodeguita del Medio je restaurace, bar a klub, kde to žije. Kubánský styl je zřejmý na první pohled i ochutnání....

    Jan Pešek13.1.2023
  • Hody v Babiččině zahradě

    V restauraci Babiččina zahrada se něco začátkem února chystá. Kdo tuší zabijačku, tak má pravdu. Hody vypuknou 3.2.2023 a skončí 5.2.2023...

    Marek Zelený11.1.2023
  • Nová restaurace Talíř na Václavském náměstí

    Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i...

    Jan Pešek10.1.2023
  • Jižní Čechy mají svou vlastní kontušovku a letos ve sběratelské lahvi

    Spolek Jíme Jih propojuje nejen putování Švejka po jižních Čechách, ale také snaha pracovat s lokálními produkty. I tak vznikla tato...

    Marek Zelený10.1.2023
  • Celovečerní cesta kolem světa

    The Bistro v Londýnské ulici nabízí nejlepší sofistikované tapas v Praze. Nádherně připravené tapas plné intenzivních chutí, které se podává v...

    Marek Zelený9.1.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.