Sociální sítě
Nahoru

David Vencl se pokusí pokořit další rekord, doprovodí ho Chronotechna

Nejlepší český freediver David Vencl se rozhodl pokusit o další světový rekord. Při něm se jako první člověk na světě bez neoprenu pokusí ponořit pod zamrzlou hladinou opravdu do velké hloubky, a to na jediný nádech.

Úspěšný potápěč má na svém kontě už rekord z roku 2021, kdy bez neoprenu a na nádech uplaval pod zamrzlou hladinou 81 metrů, tentokrát ale přesnou hloubku svého ponoru dopředu tají, aby nedal šanci své konkurenci. S jistotou ale půjde o desítky metrů. „Mám z toho respekt,” přiznává David Vencl. „Věřím ve své schopnosti, ale lékaři, kteří mě sledují, říkají, že netrénovaný člověk by tohle nemohl přežít. I pro lékaře je to stále zahaleno lehkým tajemstvím.”

Nejlepší český freediver David Vencl

Spolu s ním se do hlubin pod zamrzlou ledovou plochou ponoří také třetí limitovaná edice potápěčských hodinek SeaQuest Dive, kterou připravila česko-švýcarská značka Chronotechna. Při práci na této edici ji hnala dopředu touha co možná nejvěrněji ztvárnit na číselníku to, co David Vencl pod hladinou při svém nebezpečném ponoru uvidí. „Světlo pod hladinou má svým modrým zabarvením unikátní podobu, která se pod ledem ještě zvýrazňuje. A gradientní číselník v tmavě modrém provedení podle nás mystický svět zamrzlé hlubiny vystihuje nejlépe,” prozradil designový šéf Chronotechny Adrian Buchmann.

Chronotechna SeaQuest Dive Frozen Deep

Hodinek SeaQuest Dive Frozen Deep bylo vyrobeno pouze 15 kusů, jedny z nich bude mít na ruce při svém ponoru i David Vencl a zbylí majitelé této limitované edice budou mít možnost na začátku března tento výkon sledovat přímo na místě v rakouských Alpách. „Potopit se bez neoprenu a kyslíkové bomby ve vodě s teplotou kolem nuly do velké hloubky se ještě nikdo nepokusil. Nikdo neví, jestli je to v lidských silách, a to mi na tom přijde zajímavé,” popisuje David Vencl.

SeaQuest Dive Frozen Deep jsou k dostání exkluzivně na e-shopu chronotechna.com za cenu 43 200 Kč.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.