Sociální sítě
Nahoru

Canyon Northwave MTB Team se chystá na extrémní Cape Epic. Alpina nebude chybět

V roce 2022 spojila hodinářská značka Alpina své jméno se světem horských kol. Jako své nové partnery si zvolila jezdce týmu Canyon Northwave MTB Team, který řídí jeden z nejúspěšnějších a nejzkušenějších bikerů planety, Kristián Hynek. Celý tým se nyní chystá na extrémně náročný etapový závod Absa Cape Epic, jenž se pojede v Jihoafrické republice od 19. do 26. března 2023.

Švýcarské hodinky Alpina jsou hrdým partnerem týmu už od minulého roku

V pořadí již devatenáctý ročník extrémně náročného maratonu horských kol Absa Cape Epic proběhne opět v osmi dnech, a to od 19. do 26. března 2023.

Během osmi enormně obtížných etap budou jezdci zápolit s prachem, kameny, pískem a s největší pravděpodobností i extrémními teplotami. Na celkových 658 kilometrech napříč Západním Kapskem musí zdolat převýšení 15 775 metrů, ale čeká je i spousta, pro závod typických, singltracků. Na brutální stoupání i technické sjezdy se už však nyní Canyon Northwave MTB Team připravuje.

Na královnu etapových závodů, Absa Cape Epic, se pod dohledem manažera týmu Kristiána Hynka, chystají hned dvě závodní dvojice. Osobně totiž tento etapový závod, a to společně s Robertem Mennenem, vyhrál v roce 2014 a následně byl ještě 2x druhý ve dvojici s 3-násobným mistrem světa Albanem Lakatou. Má tedy skvělé předpoklady k vedení týmu. Přidáme-li k tomu dvě bronzové (2012, 2016) a jednu stříbrnou medaili (2019) z mistrovství světa, titul mistra Evropy v maratonu (2012), dva tituly mistra České republiky XCM (2013, 2018) a celou řadu dalších světových úspěchů, je zřejmé, že zkušeností k předávání má dostatek.

V první dvojici se stejně jako v loňském roce potká Martin Stošek, který patří mezi světovou maratonskou špičku a na svém kontě má titul mistra České republiky, bronzovou medaili z mistrovství světa 2020 a z mistrovství Evropy 2021 s Andreasem Seewaldem. Andreas v roce 2021 získal titul mistra světa UCI v maratonu horských kol, v roce 2022 byl na mistrovství světa druhý a stal se německým národním šampionem. Martin s Andreasem v loňském roce závod ovládali až do poslední etapy, kdy o celkové přišli a skončili na druhém místě. Letos jsou proto více než jindy hladoví po vítězství.

Na start v malebném areálu Meerendal Wine Estate dorazí v barvách Canyon Northwave MTB Team i druhá dvojice, kterou bude tvořit nová posila týmu, nadějný Švýcar Marc Stutzman.

Více z rubriky Sport

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.