Sociální sítě
Nahoru

Wellbeing předsevzetí pro rok 2023, která snadno dodržíte

Zhubnout 5 kilo, přečíst jednu knížku měsíčně… Existují předsevzetí, která jsou odsouzena k zániku. Problém tkví nejspíš v tom, že jsou až příliš limitující. Jde sice o něco, co bychom chtěli, ale protože si z nich hned na startu uděláme nepříjemný závod, vzdáme to dřív, než přetrhneme cílovou pásku. Pokud jste plní motivace a rádi byste se přeci jen do něčeho pustili, zkuste nad předsevzetím přemýšlet ne jako nad nezbytným úkolem, ale jako nad pozitivní změnou. Nejde o to splnit a odškrtnout si, ale o přijetí, že od teď věci půjdou novým směrem. A není nic snadnějšího než začít myslet na sebe.

Buďte výkonnější

Místo pročítání článků o tom, jak přestat prokrastinovat či motivačních knih podporující váš výkon se na věc podívejte z jiného úhlu. Možná vám jde všechno pomaleji, protože jste zahlcení. Možná vězí problém v tom, že nemáte dostatek odpočinku a vaše vystresovaná mysl pak zákonitě pokulhává. Zkuste si alespoň jednou za týden (lépe ale dvakrát, nebo klidně každý den! Protože kdo říká, že to nejde?) udělat čas pro sebe, abyste si mohli konečně odpočinout. Snadný návod:

1. Napusťte si vanu a do koupele přidejte koupelovou sůl, pěnu nebo olej. Z přírodních ingrediencí vsaďte na rozmarýn, který pomáhá při únavě a vyčerpání a mátu, jež zmírňuje bolesti hlavy a pomůže vám se lépe koncentrovat. Obě složky najdete v koupelovém oleji Goodbye Stres od značky Kneipp. Jako bonus cílí kromě psychiky také na bolavé klouby!

2. Po osušení si zalezte pod deku se svou oblíbenou knížkou a bez výčitek jí věnujte pozornost. Nebo si pusťte film či seriál, které tak dlouho odkládáte. Zapomeňte na povinnosti i to, co jiného byste místo toho mohli dělat.

Zaměřte se na selfcare

Skvělým způsobem, jak vstoupit do nového roku, je myslet víc na sebe, a to konkrétně na pleť, která je odrazem všeho, co se děje v nitru. Dopřejte jí lásku a podporu, kterou si zaslouží nejen v náročných chvílích. Svou beauty rutinu obohaťte o pravidelné face masáže, které s pletí (a tváří celkově) dokážou doslova zázraky. Díky prokrvení a uvolnění je pokožka pružnější, zářivá a pomalu mizí i nedostatky, jako jsou vrásky či akné. Kromě toho jsou masáže úžasnou relaxační technikou, díky které konečně vypnete a budete myslet jen na to podstatné. A jak na to? Použít můžete buď vlastní prsty a rostlinný olej (mírnými tahy masírujte pokožku od středu obličeje směrem ven), nebo si přizvěte odborníka v podobě tonizačního přístroje BEAR od značky FOREO. Ten vytrénuje pleť jako náročný workout, promasíruje ji a přinese dlouhotrvající výsledky.

Osvojte si nejdůležitější část beauty rutiny

Aby pleť zářila a byla zdravá, potřebuje tři základní prvky: hydrataci, spánek a čistotu. Kromě používání kvalitního hydratačního krému se snažte dobře spát (víme, lépe se to říká, než dělá, ale zkuste hlouběji prozkoumat pravidla spánkové hygieny) a nezapomínejte svou pokožku každý večer důkladně odlíčit a vyčistit. Jedině vyčištěná pleť je schopná správně absorbovat aktivní látky z krémů a sér, které na ní pak nanesete, netíhne k pupínkům a působí zdravě. Hodit se vám budou odličovací tamponky BEL Premium, které jsou vyrobeny z kvalitní bavlny, tudíž pokožku neškrábou ani nedráždí, a tudíž jsou vhodné i pro citlivou pleť.

Tak, nyní jste připraveni procítit naplno známé rčení: New year, new me! Ať vám vaše předsevzetí přináší hlavně radost.

Více z rubriky Zdraví a krása

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.