Sociální sítě
Nahoru

Divokej Bill oslaví čtvrtstoletí své existence

Vypadá to, že rok 2023 proběhne ve znamení Divokýho Billa. Oslavit 25 let na scéně se jeho členové rozhodli vydáním osmého studiového alba, venkovním koncertním turné, které bude čítat 25 zastávek napříč republikou a 19. 1. 2024 se vrátí do pražské O2 areny.

Divokej Bill bezesporu patří ke stálicím tuzemské hudební scény. Za sebou mají ke dvěma tisícům vyprodaných koncertů nejen v Čechách a na Slovensku, spoustu radiových hitů a sedm studiových alb, ke kterému příští rok přibude další.

Od posledního alba uběhlo velmi rychle pět let, a tak už je načase přijít s něčím novým. Navíc se dostavila i ta chuť tvořit, takže se to krásně protnulo. Momentálně jsme ve studiu SONO DOUPĚ Records, kde se to celé už vaří. Takže doufáme, že když to nepřipálíme, budou fanoušci moci něco ochutnat již na jaře,“ říká s úsměvem zpěvák Vašek Bláha.

Nové album je teprve v procesu, ale jednu hudební novinku představila kapela již minulý týden a to v podobě videoklipu. Píseň Temný král složili a nahráli pro pokračování úspěšné filmové pohádky Princezna zakletá v čase, která v listopadu vstoupila do kin.

Oslava pětadvaceti let je plánována ve velkém stylu. „Od začátku naší existence jsme dávali důraz hlavně na živé hraní a možná proto s námi tolik našich fanoušků vydrželo. Slavit tedy budeme tak, jak to máme rádi. Od června do září odehrajeme pětadvacet open air koncertů. Celé jsme to velmi netradičně nazvali DIVOKEJ BILL – 25 LET,“ směje se kytarista Roman Procházka.

Veřejný prodej vstupenek začal již 7. 12. 2022 od 9:00 na oficiálním webu. Hlavním partnerem turné je Velkopopovický Kozel.

V lednu 2024 jsme se rozhodli vrátit do O2 areny, kde bychom rádi zakončili oslavy těch našich pětadvacetin,“ dodává ještě k budoucím plánům houslista Adam Karlík. Jak celé turné a vystoupení v O2 areně pojmou, kapela zatím tají. „Je to celé v přípravách, postupně odtajníme naše hosty, a vůbec s tím bude spjata řada dalších věcí, tak to celé nechceme prozrazovat najednou. Ale věříme, že to bude stát za to,“ vysvětluje Adam Karlík.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.