Sociální sítě
Nahoru

3 slabiky, které ničí pleť? Ve-čí-rek

Velkolepé večírky, soukromé oslavy, maturitní plesy a bály všeho druhu jsou v plném proudu. Připravit se na toto radostné, ale zároveň poněkud vyčerpávající období, je důležitější než nezapomenout odpovědět na nechtěnou pozvánku. Řeč je samozřejmě o vaší energii, ale především o pleti, která podstupuje náročnou zkoušku. Jak minimalizovat škody, aby zářila i den potom?

Čemu pleť na každém večírku čelí?

Jestli s vámi během oslav nemá pleť něco společného, pak je to uvolněná nálada. Má totiž plné ruce práce, aby se vyrovnala se všemi záškodníky, kteří na ni útočí. V první řadě je nevyspalá, což znamená, že nemá dostatek času k přirozené regeneraci a chybí jí melatonin, hormon, jenž je v těle zodpovědný za celou řadu procesů včetně pomalejšího stárnutí. Může být také ve stresu, a kortizol, jak známo, nesvědčí celému našemu organismu. Co se pleti týče, stojí za vznikem akné i vrásek. Alkohol ji zase vysušuje a odvodňuje, což je důvod vašich ranních kruhů pod očima, a make-up, který na ni nanášíte podporuje vznik všech možných nedokonalostí. Nic ale není ztraceno. Stačí s pokožkou uzavřít mírovou domluvu: vydrž to, a já se o tebe postarám.

Dodržte svou část dohody

A na pleť určitě kývne? V první řadě pijte hodně vody, aby byla dostatečně hydratovaná a jako bonus jí druhý den dopřejte hydratační masku. Pomůže také sérum s vitamínem C, které ji rozjasní, nebo kosmetika s detoxikačním černým uhlím. Pořádně se vyspěte a odpočívejte – užijte si třeba relaxační koupel s voňavým olejem nebo solí. Ale především pleť vždy po návratu z večírku odličte a vyčistěte, i kdybyste se nekřesťansky vrátili až nad ránem. Make-up zahalí pokožku do neviditelné filmu, který pod sebou uzamkne vše, co na ní už bylo, a to včetně nečistot. Pokud ji nevyčistíte, začne tíhnout k černým tečkám i zaníceným pupínkům, začne mít mdlý tón a bude působit jako bez života. A hlavně – nezapomeňte, že co pleti slíbíte, snažte se dodržet.

Odličování jako alfa a omega při plesovém líčení

Pro ideální odlíčení výrazného make-upu naneste na vatový tamponek trochu odličovacího mléka a z pleti setřete make-up a řasenku, načež tvář opláchněte vodou a důkladně vyčistěte pomocí cleanseru. Kromě kvalitní kosmetiky se vám budou hodit vatové tamponky BEL. Vybrat si můžete klasické, extra jemné a nadýchané BEL Cosmetic, které jsou vhodné pro každodenní používání. Jejich povrch na kůži neškrábe a netřepí se. Unikátní kombinace bavlny a mikrovlákna zaručí rychlé a důkladné odlíčení již v jednom tahu. Značka má v nabídce kromě klasických extra jemných podušek BEL Cosmetics i tamponky BEL Nature, které jsou vyrobeny ze 100% certifikované organické bavlny, při jejíž výrobě nejsou použity žádné chemikálie. Díky tomu jsou vhodné i pro velmi citlivou pokožku a splňují nejpřísnější certifikaci bio bavlny GOTS. Nejjemnější variantou jsou pak produkty BEL Premium, ideální i pro citlivou pleť. Speciální struktura povrchu odličovacích podušek s mikrovláknem umožňuje obzvlášť důkladné čištění a pečující složky aloe vera a provitamín B5 budou vaši pleť hýčkat. Vybrat si tedy můžete nejlepší variantu pro odlíčení své pleti a dopřát jí ideální péči po náročném dni.

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.