Sociální sítě
Nahoru

Alcron Restaurant: místo, kde se tradice snoubí s moderními trendy

Hotel Alcron je pražskou ikonou již bezmála jedno století. Od svého otevření v roce 1932 byl oblíbeným hot spotem pražské smetánky i zahraničních hostů. Hotel má za sebou citlivou renovaci a v březnu letošního roku jej pod značkou Almanac X Prague čeká znovuotevření. Již nyní si však můžete vychutnat nevšední kulinářské zážitky, které nabízí Alcron Restaurant. Nová hvězda pražské gastro scény vás určitě nezklame.

Alcron Restaurant na první pohled zaujme krásným designem, který sofistikovaně pracuje s elementy Art Deco stylu. Během renovace byly zachovány některé chráněné historické prvky, například originální křišťálové lustry nebo dřevěné obložení se světly s průsvitným mramorem. Speciální atmosféru pak dotváří moderní umělecká díla lokálních umělců.

Nabídka navazuje na bohatou tradici středoevropské kuchyně, kterou však představuje v modernějším a atraktivnějším hávu. Můžete se těšit na chuťově bohaté pokrmy, které vycházejí z konceptu plant-forward. Tento zajímavý směr preferuje pokrmy na rostlinné bázi, striktně se však tímto směrem nevymezuje.

Klíčová je kvalita ingrediencí, které v maximální možné míře pochází od lokálních dodavatelů. Na scénu se zde také dostanou často podceňované či méně známé suroviny, díky nimž získá lokální kuchyně další rozměr. V rámci filozofie udržitelnosti, které je hotelu vlastní, je důraz kladen také na přístup minimal-waste.

Restaurace v první fázi nabídne obědy a večeře formou à la carte objednávky. Do budoucna se můžete těšit na snídaně, nejrůznější speciální akce či degustační menu, nabízející výběr toho nejlepšího. Nabídku pokrmů doplní výběr lokálních a řemeslných piv, místních pálenek, oblíbených českých a biodynamických vín i zajímavých koktejlů. Místní someliér je odborníkem na slovo vzatým a pomůže vám vybrat to správné víno, které dokonale podtrhne konkrétní pokrm tak, aby byl gurmánský zážitek opravdu nezapomenutelný.

Eliška Hromková – Executive Chef

Menu vzniklo pod taktovkou Elišky Hromkové, mladé šéfkuchařky s velmi osobitým přístupem. Eliška pochází z jižních Čech a původně studovala architekturu, ale pak se spontánně rozhodla změnit směr. Dálkově vystudovala Střední školu gastronomickou a hotelovou v Praze a následně VŠTE v Českých Budějovicích v oboru Ekonomika podniku.

Profesně začínala v písecké restauraci Malkus v hotelu Biograf, následovalo působení na postu chef de partie v Kalina Cuisine & Vins. Eliška má za sebou i bohaté pracovní zkušenosti ze zahraničí jako sous-chef a junior sous-chef; včetně působení v michelinských restauracích – Ratsstuben (Německo – 1 hvězda) a Kiin Kiin (Dánsko – 1 hvězda), či pražském Výčepu na Korunní. Bezprostředně před svým návratem do České republiky působila v soukromém resortu na ostrově Manshausen za severním polárním kruhem.

Více z rubriky Gastro

  • Klepítkový večer v Pru58

    17.10.2023 od 18:15 se uskuteční jedinečná degustační večeře, kde hlavní slovo budou mít klepítka. Kdo by čekal klasický krabí večer je...

    Marek Zelený2.10.2023
  • Francouzské pekařství PAUL oslaví Mezinárodní den kávy netradiční specialitou

    Mezinárodní den kávy je oslavou lahodně hořkého nápoje, bez kterého si většina z nás nedokáže nebo spíš nechce svůj den ani...

    Marek Zelený1.10.2023
  • Červený hrnec plný dobrot

    Restaurace Babiččina zahrada je už od léta desetiletá. Krásný věk, to bezpochyby. Spokojení zákazníci se vracejí a noví přibývají. Neustále větší...

    Marek Zelený27.9.2023
  • Není káva jako káva. Vyznáte se ve výběru?

    Šálek kávy je neodmyslitelnou součástí každodenní rutiny milionu lidí na světě. Mezi její největší konzumenty patří Evropané, podle průzkumu vypije alespoň...

    Marek Zelený27.9.2023
  • Domácí pasta na terase

    Terasa U Prince disponuje jedním z 15. nejkrásnějších výhledů na celém světě. Pražský klenot na Staroměstském náměstí prolíná historii s novodobou...

    Marek Zelený26.9.2023
  • Věnečky Janeček: Podzim s vůní pražených oříšků

    Cukrářský boutique Věnečky Janeček v pražské Pštrossově ulici zůstává věrný svému zaměření na jeden konkrétní dezert, věneček. Ten nabízí v mini...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Virtuální restaurace ožije během října

    Nový projekt známého restauratéra Yurije Kolesnika je tady. Dvacetiletá La Veranda, milovaná Babiččina zahrada a tapasové The Bistro vítá dalšího člena...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Nové šampaňské Champagne H.Blin na českém trhu

    Bublinky, šumivá dokonalost ve sklence, která zpestří obyčejný den a podtrhne každou oslavu. Na český trh přichází nová značka Champagne H.Blin...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Babí léto v Hliněné Baště

    Každé roční období přináší návštěvníkům průhonické restaurace Hliněná Bašta jinak chuťově zabarvené dobroty. Proto netřeba „smutnit“, že léto tak rychle uteklo,...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.