Sociální sítě
Nahoru

Mühle Glashütte vsadilo u oblekových Teutonia IV na zlato

Saská manufaktura Mühle Glashütte na sebe dnes na mnichovském veletrhu Inhorgenta přilákala veškerou pozornost, když jeden ze svých bestsellerů odhalila ve žlutém 18kt zlatě. Oblíbené hodiny Teutonia IV Moonphase, které byly od roku 2019 prezentovány pouze v oceli, se tak dočkaly nové podoby.

Jejich produkce však bude striktně limitovaná 100 kusy pro celý svět, přičemž jediný exemplář bude zřejmě k mání v pražském hodinářském ateliéru Chronoshop, který je nabídne za 285 000 Kč.

Rodinná hodinářská značka z příhraničního městečka Glashüute vsadila na trend žlutého zlata již po několikáté, nicméně šetří si jej pouze a jen pro speciální edice. Teutonia IV Moonphase GOLD nejsou výjimkou a vlastně navazují na úspěšné uvedení zlatých Teutonia IV Kleine Sekunde před několika lety.

Jejich mechanický strojek, který lze mimo jiné pozorovat skrze transparentní dýnko, vychází sice ze švýcarského základu, v Glashütte však prošel výraznými transformacemi. Tento automat nabízí trojici základních ruček a výrazný ukazatel fází Měsíce. Jediným pohledem na zápěstí tak lze snadno odečíst, zda se blíží úplněk či nov.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.