Sociální sítě
Nahoru

Realizace koupelny 2023: V módě jsou beton, dřevo, velké formáty i výrazné barvy

Nový rok, nové projekty. Pokud se i na vašem seznamu novoročních předsevzetí objevila „rekonstrukce koupelny“, čtěte dál. Prozradíme, které materiály hrají v koupelnách prim, jaké jsou aktuální trendy v obkladech a dlažbách, jak vybrat vhodné barvy a proč rozhodně nelámat hůl ani nad malou (panelákovou) koupelnou.

Nadčasový beton dodá koupelně industriální vzhled

Zatímco dřív se beton schovával pod obklady a dlažbu, dnes se stále častěji staví na odiv. Právem. Betonová stěrka totiž nejen skvěle vypadá, ale navíc i dodá koupelně nadčasový a industriální vzhled. Pomocí dlažby na betonový vzhled dosáhnete třeba díky obkladům Atlas Concorde v kolekcích Boost, Boost Pro (beton v teplých odstínech) nebo Boost Natural (beton přírodního vzhledu). Právě světlejší odstíny se uplatní v malých koupelnách, které dokážou opticky krásně zvětšit. Máte-li doma luxus dvou koupelen, té pánské bude velmi slušet beton v tradičním šedém tónu v kombinaci s designovou černou sanitou a doplňky. 

Realizace betonové koupelny | Keraservis

Dřevo v koupelně? Jděte do jeho imitace ve velkých formátech 

Beton nádherně ladí s dekorem dřeva, které chladnou šedou hezky prohřeje a koupelnu zjemní a zútulní. Dřevo do koupelny volte v imitaci, jež je na rozdíl od přírodního materiálu odolnější proti vlhkosti a plísním. Navíc keramické obklady a dlažbu v dekoru dřeva od toho pravého dnes už skoro ani nepoznáte. Třeba kolekce Etic Pro od Atlas Concorde je tak věrohodná, že na ní najdete dokonce i suky a letokruhy.

Obklady do koupelny v dezénu dřeva moc pěkně vypadají i ve sprchovém koutu a opět se jich není třeba obávat ani v menších koupelnách, a to ani v už zmíněné kombinaci s betonem. Hlavně u malých koupelen je pak třeba myslet na to, že méně je více: týká se to i počtu dlaždic, a tím pádem spár. Řešením jsou velkoformátové obklady a dlažba, kteréjsou trendem posledních let a ani letos tomu nebude jinak. Důvodů je celá řada: moderní a čistý vzhled, hygieničnost, snadná údržba…

Kombinace dřeva a betonu v koupelně | Keraservis

Nebojte se barev, koupelna vám bude dělat radost

Barvy dokážou vnést radost i do toho nejšedivějšího dne a neplatí to rozhodně jen o oblečení. Pestré odstíny mají své místo i v koupelně a v nabídce je jich tolik, že si vybere úplně každý. Zatímco v prostornějších koupelnách sáhněte klidně po sytějších tónech, v těch malých se raději držte barev světlejších.

Inspirovat se můžete například barvami roku 2023, kterými se staly Viva Magenta a Wild Wonder. Oba odstíny vychází z přírody, jsou plné energie a v koupelně zazáří v každé její části – od obkladů a dlažby přes sanitu až po doplňky.

Návrh barevné koupelny | Kerasevis

Pár rad na závěr

  • Máte-li malou koupelnu, vybírejte světlejší odstíny a velké formáty. Obojí ji opticky zvětší.
  • Dejte pozor na prostor: vana, sprchový kout i nábytek si žádají své a i vy se chcete v koupelně pohodlně pohybovat. Než začnete „řezat“, raději vše proměřte alespoň dvakrát.
  • Vezměte si k ruce specialistu. Jakkoliv lákavá myšlenka „udělej si sám“ může být, nemusí se právě při realizaci koupelny vůbec vyplatit.

Beton, imitace dřeva, velkoformátové obklady i nepřehlédnutelné barvy budou letos kralovat trendům v koupelnách. Chystáte-li se na realizace té své, určitě je do ní nezapomeňte zakomponovat. S profesionálním návrhem koupelny a 3D vizualizací pro lepší představu o finálním výsledku vám rádi pomohou v koupelnovém studiu Keraservis v Brně, Praze a Ostravě.

Kombinace dřeva a betonu v koupelně | Keraservis

Obklady do koupelny v imitaci betonu | Keraservis

Realizace koupelny v dekoru dřeva | Keraservis

Kombinace dřeva a betonu v koupelně | Keraservis

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.