Sociální sítě
Nahoru

Fascinující první edice z nové nejvyšší kolekce Royal Salute Art of Wonder

Značka Royal Salute, mistr ve výrobě výjimečné skotské whisky, představila exkluzivní řadu Royal Salute Forces of Nature by Kate MccGwire. Tato prestižní edice je první iterací v nové kolekci limitovaných whisky Royal Salute s názvem The Art of Wonder. Ty budou vytvářeny ve spolupráci s některými z nejuznávanějších umělců současnosti, jejichž inspirací k vytvoření trvalé pocty transformativní síle tvořivosti je umění míchání whisky.

Pro úvodní edici kolekce přizvala značka Royal Salute slavnou britskou sochařku Kate MccGwire, která se zaměřuje na speciální techniku práce s peřím, aby vytvořila jedinečné sochy doprovázející mimořádně vzácnou whisky. Velkolepé umělecké dílo Kate MccGwire, nazvané Forces of Nature, čerpá inspiraci z odborných znalostí společnosti Royal Salute v oblasti míchání whisky a palíren a dokonale spojuje dva světy – výtvarné umění a whisky.

Nová whisky, vytvořená master blenderem značky Royal Salute Sandym Hyslopem, je ohromující a velmi vzácná 53letá směs, umístěná v limitovaném počtu 21 karaf, tzv. flakonů, individuálně ručně foukaných řemeslnými skláři z Dartington Crystal. Každý křišťálový flakon je ozdoben složitým a propracovaným gravírováním v podobě peří a pozlacen 24karátovým zlatem. Jeho tvar s impozantními křivkami byl inspirován okouzlujícími sochami Kate MccGwire.

Vzácnou whisky doplňuje vždy jedno z 21 uměleckých děl s názvem Paragon, které Kate MccGwire vytvořila exkluzivně pro Royal Salute ze speciálně vybraných, udržitelně získaných bažantích per, což z nich činí skutečný sběratelský kousek. Společně jsou uloženy v ručně vyrobené dřevěné skříňce ze skotského dubu z dílny John Galvin Design a doprovází je poutavá umělecká kniha s podrobnostmi o spolupráci mezi Royal Salute a britskou sochařkou.

Označení 53 Year Old představuje jedno z nejvyšších stáří whisky, které kdy Royal Salute vydala, a odkazuje na rok 1953, kdy bylo Její Veličenstvo královna Alžběta II. korunována, a kdy byla značka Royal Salute založena. Tato výjimečná whisky má bohaté ovocné aroma, v chuti odhalující tóny lesních plodů a kandovaných vlašských ořechů se sladkými tóny spáleného dubu. Závěr je dlouhý a bohatý, s mírně suchým dozvukem.

Sandy Hyslop k edici Royal Salute Forces of Nature by Kate MccGwire říká: „Pro první edici z kolekce Art of Wonder jsem chtěl vytvořit mimořádný blend, který by odrážel touhu společnosti Royal Salute posouvat řemeslo za hranice očekávání. Proto jsme společně s mým týmem odborníků vytvořili opulentní 53letou směs, jednu z nejstarších, kterou jsme kdy vydali. Je to výjimečný okamžik a bylo mi ctí míchat tak vzácné a drahocenné whisky, za které vděčíme mým předchůdcům.

Každá z 21 unikátních sad Royal Salute Forces of Nature by Kate MccGwire, které již našly své majitele, z toho jedna v České republice, byla v prodeji za cenu 2.060.000 CZK (90.000 USD). Druhá iterace kolekce Forces of Nature, jež propojí ultra prémiovou whisky s dalším zajímavým umělcem, bude představena na podzim tohoto roku.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.