Sociální sítě
Nahoru

Umělec Daniel Arsham se stal ambasadorem značky Hublot

Hublot miluje Daniela Arshama. A jelikož švýcarský výrobce hodinek se vždy snaží být první a jedinečný, oslovil tohoto amerického umělce, aby se stal jeho ambasadorem. Na úvod spolupráce vytvořil Daniel Arsham na jezeře Schwarzsee v okolí Zermattu ve výšce 2583 metrů nad mořem 20metrovou instalaci slunečních hodin inspirovanou právě značkou Hublot.

Daniel, který žije v New Yorku, se proslavil svými výraznými uměleckými díly prostupujícími světy malby, sochařství, instalací i filmu. Ve své tvorbě se často zabývá konceptem času, o čemž vypovídá zejména jeho série Connecting Time pohrávající si s přesýpacími hodinami. Při příležitosti zahájení spolupráce se značkou Hublot chtěl oslavit odvěké vazby mezi hodinářstvím, uměním a řemeslem. V zasněžené krajině nedaleko švýcarského horského střediska Zermatt, ve stínu majestátní hory Matterhorn, tak vytvořil dvacetimetrové sluneční hodiny, které s příchodem léta zmizí. Instalace nazvaná Light & Time je totiž vytvořena ze sněhu a ledu.

Přesto je plně funkční a jak se slunce během dne pohybuje po obloze, pohybuje se i stín, který dvacetimetrový obelisk vrhá. Arshamovy sluneční hodiny samozřejmě odráží designový jazyk značky Hublot. Například jsou v nich vyobrazeny šrouby neodmyslitelně spjaté s modelem Big Bang. Zjistit kolik je hodin však není úplně jednoduché. Milovníci umění i přesného času se totiž budou muset na instalaci podívat z vrcholku hory, kam se musí dopravit výhradně zermattskými vleky.

Letošní rok je pro Daniela významný. Uplynulo 20 let od chvíle, kdy mu bylo uděleno stipendium Gelman Trust a kdy získal prestižní cenu GNMH, díky níž na sebe strhl pozornost uměleckého světa. Od té doby je považován za jednoho z nejvlivnějších a nejžádanějších současných umělců. Vystudoval Cooper union v New Yorku a vystavoval ve světoznámých metropolích od Los Angeles, přes Paříž a Londýn, až po Tokio a Šanghaj. V minulosti spolupracoval třeba s módním návrhářem Hedi Slimanem, uměleckým šéfem značky Dior Kimem Jonesem, se značkou Porsche, nebo ikonickými Pokémony.

Zermatt byl logickým místem pro vznik společného projektu Hublot a Daniela Arshama. Jde o město, kde je Hublot doma. Nejen díky svému butiku obloženému dřevem, který připomíná luxusní horskou chatu, ale i Hublot hodinám, které všem návštěvníkům ukazují přesný čas. Všichni také mohou využít vysokorychlostní sedačkovou lanovku Hublot-Express, která stoupá do horní stanice umístěné ve výšce 954 metrů. Již čtyřikrát také značka Hublot představila limitovanou edici hodinek oslavující pouto mezi Hublot a Zermattem.

I propojení značky a světa umění má hluboké kořeny. V roce 2021 společnost slavila desáté výročí projektu „Hublot Loves Art“ a nový ambasador Daniel Arsham jen dokazuje, že nic nekončí. Je dalším z řady osobností ze světa umění patřících do rodiny Hublot, mezi které patří třeba Richard Orlinski, Takashi Murakami, Maxime Plescia-Buchi, Lang Lang, nebo Samuel Ross.

Více z rubriky Celebrity

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.