Sociální sítě
Nahoru

Retro vzhled v novém podání značky Mido

Neodolatelný styl, pastelové barvy i moderní technologie: nové hodinky Ocean Star Decompression Worldtimer jsou ztělesněním všeho, o čem milovníci hodinek sní.

V originálním stylu původní dekompresní tabulky na číselníku, s funkcí GMT a lunetou pomáhající určit světový čas pokračuje Mido v úspěchu legendárního kousku dvěma speciálními edicemi, které pro letošek nejsou limitované.

Původní potápěčské hodinky Ocean Star Skin Diver Watch z 60. let používaly k zobrazení dekompresních časů různobarevnou stupnici. Dnes si hodinky Ocean Star Decompression Worldtimer toto vintage kouzlo zachovávají a přidávají zobrazení časových pásem.

Luminiscenci zajišťuje materiál Super-LumiNova, strojek Calibre 80 doprovází vlásek z antimagnetického materiálu Nivachrom, funkce GMT je doplněna 24 místy světové mapy. Hvězdice vyrytá na zadní straně pouzdra připomíná historické úspěchy společnosti Mido v oblasti vodotěsnosti, které jsou spojeny s rokem 1934 a korkovým systémem ochrany korunky Aquadura.

Na tmavě modrém pozadí číselníku vyniká originální logo Mido a tabulka zobrazuje pomocí žlutých, zelených, růžových a modrých kruhů časy dekomprese do hloubky šesti metrů. Na otočné lunetě, která je opatřena hliníkovou vložkou, jsou stříbrnou barvou vyznačeny zásadní destinace světa.

Červená šipka na konci GMT ručky označuje světové pásmo pro místní čas (local time), a kontrastuje tak s hodinovou, minutovou a vteřinovou ručkou pro domácí čas (home time). Ke zvýraznění ručiček hodin, minut a sekund i dalšího časového pásma, stejně jako indexů a tečky na lunetě byl použit materiál Super-LumiNova. Na pozici třetí hodiny se v okénku zobrazuje datum, číselník chrání safírové sklo ve speciálním tvaru připomínající plexisklo používané kdysi na původních hodinkách z 60. let.

Společnost Mido navrhla hodinky Ocean Star Decompression Worldtimer tak, aby spolehlivě sloužily v jakýchkoli podmínkách. Model je vybaven odolným pouzdrem z leštěné nerezové oceli o průměru 40,5 mm.

Doplňuje ho řemínek, který je vyrobený z tmavě modré pryže s texturou inspirovanou módou 60. let. Důmyslný systém umožňuje řemínek rychle vyměnit a nahradit jej druhým, tentokrát kovovým tahem milánského typu. Šroubovací zadní část pouzdra a korunka přispívají k vodotěsnosti do 200 metrů a chrání strojek před poškozením vodou.

Hodinky Ocean Star Decompression Worldtimer budou dostupné za 35 600 Kč také ve druhé speciální edici s dekompresní tabulkou v gradientech od žluté po oranžovou (což je ikonická barva značky Mido) na černém podkladu.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.