Sociální sítě
Nahoru

Holubí strnad: Triton sází na gurmánskou delikatesu

Jarní menu restaurace Triton jenom potvrdilo, co už všichni dlouho tušili. Nový šéfkuchař podniku Tomáš Kohút je kulinární kouzelník, jehož speciality vás překvapí nejen parádní chutí, ale také svou fantastickou vizuální podobou. V romantické krápníkové jeskyni umístěné v podzemí Václavského náměstí na vás díky němu čeká spousta unikátních kulinárních zážitků. Tak pojďme vstoupit.

Jednou z hvězd jarního menu bude bez debat ceviche z mušlí svatého Jakuba, nabízející úžasnou kombinaci svěžesti a delikátní chuti. Jemné maso marinované v citronové šťávě doplňuje nasládlá fresh ze zelených jablek a špenátu. Dalším skvostem jarního menu je „umami“ verze telecího tataráku servírovaného s konfitovaným žloutkem a hříbky. Absolutním vrcholem operního představení je ovšem znamenitá prezentace holuba „á la Bruant ortolan“, který na talíři vypráví jeden z nejslavnějších příběhů světové gastronomie.

Jedná se o vzpomínku na slavnou francouzskou specialitu v podobě pečeného strnada zahradního, který je považován za jednu z největších a také nejkontroverznějších gastronomických delikates. Pěvec zavřený v kleci byl překrmován fíky na čtyřnásobek běžné váhy, aby ho těsně před úpravou utopili v armaňaku, díky čemuž na hosty čekala exploze chutí.

Dnes je příprava strnadů zakázána, proto se šéfkuchař Tritonu rozhodl přiblížit labužníkům tento gurmánský poklad v legální formě. A místo strnada vsadil na „Rolls Royce“ mezi holuby, tedy na špičkového francouzského holoubka z Anjou, jehož servíruje s omáčkou z holubích kostí dochucenou armaňakem, s čerstvými fíky a krupicovým nokem s tymiánem. Výsledek je famózní.

Nové jarní menu je k dispozici od poloviny března. Největší zážitek nabízejí tři speciálně připravené menu – a sice L’Atelier Gourmet, které je možné vyzkoušet buď se čtyřmi nebo sedmi chody, dále pak české „Modern Art menu“ či romantické Candlelight menu shodně s pěti chody. Případně vegetariánské menu o pěti chodech, které překvapí vegetariánskou kachnou připravenou z celeru pečeného v rašelině, jehož vizuální podoba je k nerozeznání od skutečné kachny.

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.