Sociální sítě
Nahoru

Společnost Emirates představila novou livrej pro svou leteckou flotilu

Největší mezinárodní letecká společnost na světě – Emirates představuje svoji novou livrej. Sir Tim Clark, prezident společnosti Emirates Airline, novinku okomentoval: „Livreje letadel jsou pro každou leteckou společnost nejlépe rozpoznatelným znakem. Je to vizuální reprezentace naší jedinečné identity, kterou hrdě nosíme a vystavujeme ve všech městech, kam létáme po celém světě. Upravujeme naši livrej tak, aby byla moderní, ale zároveň neztratila klíčové prvky naší identity, jako je vlajka Spojených arabských emirátů na ocasní ploše a arabská kaligrafie.“

Pozorovatelé a fanoušci letadel si okamžitě všimnou změn na ocasní ploše a koncích křídel. V tomto nejnovějším designu je vlajka Spojených arabských emirátů (SAE) na ocasní ploše letadla Emirates vyobrazena uměleckým 3D efektem, a je tak mnohem dynamičtější a plynulejší. Konce křídel byly natřeny červenou barvou s logem Emirates v arabské kaligrafii, které „vystupuje“ v obrácené bílé barvě. Cestující na palubě s výhledem z okna uvidí barvy vlajky SAE namalované na koncích křídel směrem k trupu.

Charakteristický zlatý nápis „Emirates“ napříč hlavní částí trupu v angličtině a arabštině je také výraznější a celkově se zvětšil o 32,5 %. Na břiše letadla si společnost Emirates zachovala svůj ikonický červený nápis, který zavedla v roce 2005. Z designu byla vypuštěna URL adresa webových stránek emirates.com.

Jedná se o třetí iteraci oficiálních barev značky letadel Emirates. Původní livrej, která byla představena při zahájení činnosti letecké společnosti v roce 1985, byla poprvé upravena o 14 let později, kdy byl Emirates na dubajském leteckém veletrhu v roce 1999 dodán první Boeing 777-300.

První letadlo Emirates, které se pyšní novou podobou livreje, je Airbus A380 A6-EOE, který tento týden po provedených úpravách opustil strojovnu společnosti Emirates. Poprvé bude nasazen 17. března na lince do Mnichova pod kódem letu EK51.

Nová livrej bude postupně aplikována na další stroje stávající flotily Emirates, přičemž do konce roku 2023 by touto změnou mělo projít 24 letadel, včetně 17 Boeingů 777. Všechna nová letadla Emirates, počínaje prvním Airbusem A350, které se přidají k flotile v srpnu 2024, budou již dodány s novou livrejí.

Původní livrej Emirates z roku 1985 byla navržena designérskou společností Negus & Negus. Všechny následující vytvořil interní designérský tým letecké společnosti. V průběhu let se podoba livrejí Emirates měnila a byly vždy navrhovány na míru společnosti tak, aby podpořily sponzoring a asociaci se značkou. Livreje mění svou podobu také při zvláštních příležitostech, jako je například 50. jubileum SAE nebo Expo 2020 v Dubaji.

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.