Sociální sítě
Nahoru

Anatomie obrazu Štefana Tótha na předaukční výstavě Galerie KODL

Akademický malíř Štefan Tóth se doposud věnoval propagaci svých děl především pro zahraničí. Protože si ale pro místo svého uměleckého působení i život s rodinou vybral Prahu, zaměřil se od počátku letošního roku také na prezentaci svých děl v českém prostředí. Některá jeho díla se stala součástí institucionálních sbírek jako například Kunsthalle Praha. A protože s jeho obrazem pod názvem Modern Art Terms (2018) dosáhl na aukci v Galerii KODL autorského rekordu, bylo rovněž do té následující vybráno jeho další dílo. A to i s ohledem na rostoucí zájem o tvorbu Štefana Tótha.

Nově bude v květnové aukci Galerie KODL o přízeň bojovat obraz s názvem Constructions (2015). Obraz ale mohou vidět i všichni ti, kdo se zrovna nechystají kupovat umělecké dílo. Příležitost budou mít na předaukční výstavě k 89. aukci Galerie KODL konané pro veřejnost v termínu od 1. do 27. května tohoto roku. Zde se zájemci seznámí se všemi díly, která se na aukci představí.

Mohou si tak udělat představu o aktuálním dění na trhu s uměním převážně české provenience. Štefan Tóth zde v průběhu května pro zájemce představí v rámci komentované prohlídky nejen obraz Constructions, ale i inspirativní zdroje své tvorby, například proč je tolik fascinován právě starými mistry, kterým se převážně věnuje.

Aktuálně se umělec připravuje také na skupinovou výstavu s názvem „Umění už je nuda“ konané v Galerii HYB4 – Kampus Hybernská. Tady představí svůj nový obraz After Rembrandt No. 5, a dále také monumentální malbu s tajemným názvem „A“, jenž je reminiscencí obrazu Madonna of the Dry Tree, který kolem roku 1465 namaloval významný nizozemský malíř Severské renesance Petrus Christus.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.