Sociální sítě
Nahoru

Oslavte měsíc lásky se španělskou lehkostí a vášní

Španělé jsou známí svým temperamentem a vášnivými projevy citů, a proto není divu, že si romantické chvíle dopřávají nejen ve významných dnech spojených s oslavami lásky. Inspirujte se tímto přístupem i vy. Neupínejte se pouze k jednomu dni a oslavte ji rovnou po celý květen. Užijte si atmosféru rozkvetlé přírody a překvapte svou polovičku pozorností i ve dnech, kdy to rozhodně čekat nebude.

Jedním z nejčastějších způsobů, jakými Španělé projevují lásku, jsou vášnivé polibky. Ve Španělsku dokonce existuje tradiční polibek na přivítanou i při loučení tzv. „dos besos“, což znamená „dva polibky“. Svůj zájem a lásku pak dávají často najevo pozváním na romantické večeře. Španělská kuchyně patří k nejvyhlášenějším na světě a nabízí mnoho skvělých jídel, vybírat můžete například mezi vynikající paellou nebo různými druhy tapas. Španělé navíc jídlo rádi sdílejí a k tomu jsou tyto malé pokrmy úplně ideální.

Další oblíbenou tradicí je „paseo“, což znamená procházka. Španělé se rádi potulují romantickými, úzkými ulicemi a křižovatkami, kde se mohou před ostatními předvést. Rádi se svou polovičkou pochlubí a pro tuto příležitost se také náležitě připraví. Nedbalá elegance a šmrnc pak budou tím správným směrem. Kromě polibků nebo procházky úzkými španělskými uličkami je jedním z projevů lásky také překvapení v podobě dárků. A mezi nejčastější pak rozhodně patří lahev výtečného španělského šumivého vína.

Cava Freixenet Cordon Negro Brut je charakteristická světle zlatavou barvou se zelenkavými odlesky a jemným, dlouhotrvajícím perlením. Chuť je vyzývavá, středně plná, ve které převládá tropické ovoce podpořené atraktivní kyselinkou. Expresivní vůně je dosaženo díky nízkým teplotám kvašení (15 až 17 °C). Ty umožňují zachovat primární aromata hroznů.

Freixenet Carta Nevada osloví svou zelenkavou barvou se zlatavými odlesky a dlouhotrvajícím perlením. Výrazná vůně zaujme tóny exotického ovoce, v nichž se mísí podtóny šťavnatého pomela. Díky vyvážené, svěží chuti s optimálním poměrem kyselin a zbytkového cukru se Carta Nevada skvěle hodí k romantickým květnovým večerům.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.