Sociální sítě
Nahoru

Záleží vám na přírodě? Odličujte se ekologicky s kosmetickými poduškami BEL

Ještě před několika lety byla většina kosmetických produktů neslučitelná se zdravým životním prostředím – ať už z pohledu výroby, obalů nebo použitých ingrediencí. Doba jde ale naštěstí rychle kupředu, a tak dnes máme spoustu alternativ, jak škodlivé produkty nahradit šetrnějšími a ekologičtějšími variantami. A to i v tak běžné rutině, jakou je čištění pleti. S odličovacími tamponky BEL Nature si můžete být jisti, že jste vybrali to nejčistší, což stvrzuje certifikace GOTS.

Značka BEL je odborníkem na vatové podušky už dlouhé roky. Zákazníci si oblíbili především jejich hebkost a kvalitu, čehož je dosaženo díky unikátní směsi bavlny a mikrovlákna, které dokáže dokonale zachytit všechny nečistoty i make-up usazený v pórech pokožky. Mikrovlákno se z pohledu odličování ukázalo jako jedinečný materiál, umí totiž efektivně vázat tuky a oleje, což usnadňuje i urychluje kompletní čištění pleti.

Značka si je vědoma toho, jak moc je udržitelnost ve výrobě kosmetických podušek důležitá, přeci jen jde o produkt, který podléhá rychlé a velké spotřebě. Pleť odličujeme téměř všichni každý den, a někteří i dvakrát. Použité tamponky pak končí v koši a je potřeba je znovu vyrobit. A s tím jde ruku v ruce zapojení všech výrobních procesů, od získávání surovin, přes samotnou výrobu až po balení a distribuci, což jsou kroky, které často nebývají ekologii příliš nakloněny. Značka BEL se ale rozhodla, že se ve své činnosti vydá udržitelnou cestou. A její snahu stvrzuje certifikace GOTS.

Certifikát GOTS (The Global Organic Textile Standard) se uděluje pouze textilním produktům vyrobeným z organických materiálů, jako je bavlna či ovčí vlna. Často ho najdete na oblečení, udělit se ale může (samozřejmě po splnění všech podmínek) i dalším výrobkům, třeba právě vatovým poduškám. Certifikace GOTS definuje ekologická a sociální kritéria na vysoké úrovni v celém dodavatelském řetězci – doslova od semínka bavlníku, přes jeho sklizeň a zpracování, až po výrobu podušek a jejich cestu k zákazníkům.

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.