Sociální sítě
Nahoru

Babiččina zahrada zahajuje sezónu

Babiččina zahrada v průběhu května otevírá svou vyhlášenou venkovní oázu. Událost sezóny, na kterou čekají milovníci prvotřídní kuchyně s přídavkem rodinné pohody, je tady. Záleží na počasí, ale jakmile bude přívětivé, nastane ten pravý okamžik. Ovšem nová sezóna přináší hlavně velké překvapení.

Babiččina zahrada má ve světnici červené hrnce plné dobrot. Oválný tvar a barva se přenesla také ven. Zde ale místo hrnce stojí červený kulatý gril, který je hlavním bodem celé zahrady. Každý den je nabídka grilu napsána na tabuli, jelikož vše záleží na aktuálně dostupných surovinách. Jedno je jisté, babička griluje den, co den delikatesy, které umí lépe než kdokoliv jiný. Co takhle čerstvá zelenina, ryba či lilkový kaviár na řecký způsob.

Brambory v popelu aspirují bezpochyby na bestseller zahradního menu. Květákový grilovaný mozeček potěší nejen vegetariány, je totiž fantastický. V nabídce nechybí speciálně naložená žebírka. Dále kleftiko neboli kyperské jehněčí umí babička velmi dobře, a proto je téměř povinností ochutnat jej. Na tabuli se objeví i oblíbená porchetta, kotlety, špízy či kachní prso. Nabídce zahradního menu se meze chutí nekladou.

Počasí přeje a je příhodné strávit alespoň chvilku na čerstvém vzduchu. Průhonice hned za hranicí Prahy nabízí hned několik možností krátké či delší procházky. Ve spojení s kvalitním jídlem od srdce se rázem obyčejný den stává výjimečným.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.