Sociální sítě
Nahoru

Dvě nové vůně u Issey Miyake

L’Eau d’Issey Pivoine a l’Eau d’Issey pour Homme Vétiver vyprávějí příběh této vonné legendy s lyričností, která je pro Issey Miyakeho typická. Příběh o tom, co se stane, když se voda, čistá a ryzí esence, setká s živlem z přírody, ať už je to flóra nebo fauna.

V roce 2023 představuje parfémový svět dvě úžasné nové vůně: Issey Pivoine a l’Eau d’Issey pour Homme Vétiver. Dvě novinky, které oslavují přírodu v celé její kráse, počínaje samozřejmě vodou, ale také svěžími, živými květinami a intenzitou vetiveru.

Díky veganským recepturám, které se skládají z 87 % ze složek přírodního původu, je příroda našimi technikami nejen přetvořena a vylepšena, ale také povýšena do své čisté, autentické podoby. Marie Salamagne, parfumérka společnosti Firmenich, pečlivě zdokonalila každý aspekt těchto složek, aby uvolnila veškerou jejich sílu, krásu a vyvolala hlubokou emocionální reakci.

Pivoňky, zářivý symbol návratu slunečných dnů, mají jedinečné kouzlo. Jejich nádhernou vůni bohužel nelze získat přímo z květu.

Tento důraz na přírodu se promítl i do designu flakonů – ikonické flakony Eaux d’Issey jsou nyní opatřeny uzávěry ze 100% dřeva, což přináší příjemný a jedinečný zážitek na dotek.

Přirozené až do morku kostí

Již třicet let oslavují parfémy Issey Miyake přírodu ve všech jejích podobách a formách. Tato bezpodmínečná láska k přírodě se nyní projevuje v závazku k hmatatelným opatřením na její ochranu. Vzhledem k tomu, že L’Eau d’Issey Pivoine a l’Eau d’Issey pour Homme Vétiver vzdávají zvláštní ódu přírodním živlům, rozhodla se značka zesílit své úsilí o zajištění udržitelnosti této řady. Výsledkem je, že parfémovaná voda l’Eau d’Issey Pivoine se skládá z 87 % ze složek přírodního původu, zatímco u parfémované vody l’Eau d’Issey pour Homme Vétiver je tento podíl ještě vyšší, a to 93 %. Tyto složky jsou získávány výhradně způsobem, který respektuje zásady spravedlivého obchodu, a jsou sklízeny zodpovědně.

Vetiver je nejelegantnější ze všech dřevitých tónů. V této nové toaletní vodě Eau d’Issey se tato haitská rostlina rozprostírá v celé své smyslné hřejivosti.

Například kořen vetiveru pochází z malé farmy na Haiti, kde je po 12 měsících růstu získáván tak, aby zbytky úrody mohly být znovu zasety do půdy pro další sklizeň. Vůně jsou nejen veganské, ale stabilizátory vůní použité ve složení obsahují pouze nekontroverzní složky.

Byl také přepracován design obalu, aby byl šetrnější k životnímu prostředí. Flakony, v nichž jsou tyto dvě nové vůně uloženy, jsou nyní vyrobeny z 20 % z recyklovaného skla a jejich obaly jsou vyrobeny výhradně z přírodního dřeva bez jakýchkoli plastových komponentů. Toto dřevo navíc samo pochází z udržitelně obhospodařovaných lesů, aby se minimalizoval dopad na životní prostředí. Díky této volbě se riziko znečištění moří snížilo o 99 % a spotřeba vody při výrobě se rovněž snížila o více než 95 %. Nemluvě o tom, že se při výrobě spotřebuje výrazně méně energie (u dámské verze o 70 % méně), což vede ke snížení emisí skleníkových plynů (u dámské verze o 79 % méně). Kreativní a zároveň technicky promyšlená inovace, kterou si společnost nechala patentovat. Příroda je krásná a Issey Miyake se ji snaží oslavovat a chránit v celé její kráse.

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.