Sociální sítě
Nahoru

Fototerapie: Mnohem víc než jen omlazení pokožky pomocí světla

Umí zpomalit proces stárnutí pleti, ale také redukovat pigmentové skvrny, rozšířené žilky nebo akné. Nejmodernější fototerapie proniká hluboko do pokožky a přináší perfektní výsledky.

Pražská klinika Mediestetik nabízí fotorejuvenaci BBL Forever Young, což je inovativní americká technologie, kterou miluje i Kim Kardashian, a která využívá světelnou energii a díky ní posiluje přirozenou schopnost těla bojovat proti projevům stárnutí.

Multifunkční využití

Důvodů, proč si tato technologie získává čím dál větší popularitu, je ale víc. Díky tomu, že pracuje se světlem, nikoli s laserem, je šetrnější. Pro pleť také znamená menší zátěž než například chemický peeling, a tak můžete ošetření podstoupit i teď, na začátku léta.

Umí toho mnohem víc, než je jen omlazení. Například má úžasné zklidňující účinky, a tak zmírní dokonce i rozjeté pupínky a cystické akné, kromě toho také stahuje rozšířené póry. Úžasným benefitem je i sjednocení pleti – nezáleží na tom, zda máte na tváři skvrny od sluníčka nebo právě po pupíncích, BBL je dokáže redukovat.

„Jedná se o multifunkční postup, díky němuž se jediná procedura stává řešením v léčbě nejrůznějších kožních problémů, jako je pigmentace, rozšířené žilky, akné, růžovka, a navíc podporuje produkci nového kolagenu, který pleti dodává viditelný a dlouhotrvající liftingový efekt,“ popisuje MUDr. Oleksandr Gaval, dermatolog kliniky Mediestetik.

Jak to funguje?

Zmíněná technologie kombinuje hned několik dosavadních metod, jako jsou BBL Hero, BBl Forever Body nebo BBL Forever Clear. Rozmanité účinky dokonce potvrdila odborná studie vědců ze Stanfordovy univerzity v Kalifornii.

„Ošetření využívá metodu širokopásmového světla neboli BroadBand Light, při kterém vysílá drobné impulsy světelné energie k jemnému zahřátí povrchu pokožky, proniká dokonce i do hlubších vrstev kůže, stimuluje regeneraci jednotlivých buněk, a rozzáří tak vaši pleť již po prvním sezení,“ vysvětluje Gaval.

Intenzita ošetření je variabilní, proto umožňuje komplexní omlazení na molekulární úrovni a změnu speciálních genů spojených s procesem stárnutí. Stárnoucí kožní buňky jsou obnovené a výsledkem je pevnější a zářivější pleť, která působí mladším dojmem. Zaměřit se můžete také na hyperpigmentaci a řešení nejrůznějších kožních problémů.

Nepodceňte přípravu

Před ošetřením se raději vyhýbejte slunci – je dobré nemít kůži ještě příliš opálenou. A vyhněte se mu raději i pár dní po návštěvě kliniky. Pár dní před sezením pleť připravte peelingem, ať je při ošetření hezky čistá a zbavená odumřelých kožních buněk. Naopak nepoužívejte samoopalovací přípravky. Hned druhý den po ošetření však můžete klidně nanést make-up. Odpadá tedy doba hojení jako po jiných zákrocích.

Na jakoukoli oblast těla

Díky kombinaci několika metod je možné ošetřit prakticky celé tělo. Nejčastěji se provádí ošetření pleti obličeje, krku, dekoltu, ramen nebo hřbetů rukou, touto metodou však lze řešit také ochablou kůži v oblasti břicha, vnitřních stehen, boků či kolen.

Jak to probíhá?

Na ošetřovanou část pokožky se nejprve nanese chladivý gel, na oči dostanete speciální ochranné brýle. Zákrok je zcela neinvazivní, proto během něj ucítíte pouze mírné teplo, jak světlo proniká do spodních vrstev kůže. Za 15 až 30 minut je hotovo.

Efekt se dostavuje hned po prvním ošetření a není nutné jich absolvovat více. Samozřejmě pokud návštěvu za pár měsíců zopakujete, benefity ošetření tím ještě umocníte. Výsledek pak vydrží několik měsíců, ale klidně i let – záleží na vaší péči o pleť, životním stylu i věku.

Více z rubriky Zdraví a krása

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.