Sociální sítě
Nahoru

Švýcarská značka Rado má v Praze butik

Historické centrum Prahy je bohatší o dalšího zástupce švýcarského hodinářského průmyslu. Svůj první butik v zemi totiž v ulici Široká otevřela značka Rado ve spolupráci se svým místním zastoupením.

Hodinářská značka Rado, která je součástí koncernu Swatch Group, má více než stoletou tradici a je průkopníkem v používání nových materiálů, jako například odolného safírového skla a především keramiky, která je již po několik desetiletí nedílnou součástí identity značky.

Rado bylo jednou z prvních značek, které začaly využívat keramiku jako hlavní materiál pro výrobu hodinek. Keramika je extrémně tvrdá, odolná vůči poškrábání a zároveň lehká. Tento materiál poskytuje hodinkám Rado jedinečnou estetiku a zároveň jim zajišťuje dlouhou životnost a odolnost. Hodinky tak i po mnoha letech používání stále vypadají jako nové.

„Rado patří mezi nejznámější hodinářské značky na světě, kromě toho je to jedna z nejinovativnějších společnost v oboru, takže jsme opravdu rádi, že můžeme zákazníkům na českém trhu nabídnout možnost výběru v monobrand butiku,“ uvedla Barbora Vodičková za společnost Koscom Retail, která butik provozuje.

Slavnostního otevření, k němuž došlo ve čtvrtek 8. června, se osobně účastnil i CEO značky Rado Adrian Bosshard. Švýcarský manažer se kormidla v Radu chopil téměř přesně před třemi lety, pražský butik si tak mohl nadělit ke svému výročí ve firmě.

„Praha je nádherné město a jedna z nejoblíbenějších turistických destinací na světě, takže jsme obzvlášť pyšní, že můžeme prezentovat naše hodinky na takto prestižní adrese,“ řekl za značku Rado Adrian Bosshard.

Provozovatel butiku Rado Koscom Retail spadá pod společnost Koscom Hodinky, která je známá díky vyhlášenému hodinářství Koscom nacházejícím se v Praze v ulici Na Poříčí. Firma také provozuje první a jediný monobrand obchod značky Victorinox v Česku.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.