Sociální sítě
Nahoru

Černá karafa výjimečného koňaku Louis XIII bude i v Čechách

Raritní koňaky patří společně s whisky mezi nejoblíbenější druh investičního alkoholu. Jedním z opravdu exkluzivních příkladů je limitovaná edice Louis XIII Cognac Rare Cask 42.1 limitovaná pro celý svět 775 kusy. Její cena se pohybuje od 1 100 000 Kč + DPH za karafu.

Louis XIII Cognac Rare Cask 42.1, která je první vzácnou sudovou verzí luxusního koňaku této značky za posledních deset let a teprve třetí v celé 149 leté historii značky LOUIS XIII.

Koňak pochází z jednoho z více než sto let starých tierçonů, které objevil sklepmistr Baptiste Loiseaua v omovských sklepích francouzské značky Rémy Martin v Domaine du Grollet. Tierçony mají větší objem než běžně používané sudy a jsou vyrobeny ze starých francouzských dubů. Jediný tierçon pak poskytuje právě tolik koňaku, aby bylo možné vytvořit limitovanou edici 775 lahví tohoto raritního objevu.

Robert Vaněček, specialista na koňaky a investiční alkohol

Do České republiky je naplánováno dovézt pro vybrané klienty několik karaf z této ultimátní edice.

Více informací k dostupnosti této ultimátní jednosudové edice v naší republice má specialista pro privátní klienty a sběratele pan Robert Vaněček, který již přes dvacet let buduje ty nejlepší sbírky destilátů u nás a je zakladatelem projektu Prestige Portfolio.

Výjimečná je i samotná lahev z černého křišťálu Baccarat, který jí dodává temný a hluboký lesk. Karafa, na jejíž výrobě pracovalo dvacet různých řemeslníků, je navíc ozdobena kombinací zlata a rhodia, hrdlo pak obtáčí tepaný prstenec vzdávající poctu francouzskému fleur de lys.

Několik kusů karaf se také dodává ve speciálním setu se dvěma zdobenými křišťálovými sklenicemi a servírovací pipetou. K vydání limitované edice se chystají také exkluzivní degustace v několika městech po celém světě – včetně Paříže, Curychu, Londýna, Dubaje, Beverly Hills, New Yorku, Miami, Las Vegas a Kuala Lumpuru.

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.