Sociální sítě
Nahoru

Let balónem: Pozorujte Česko z výšky až 300 metrů

Za dechberoucími krásami nemusíte letět do zahraničí. Stačí jen pár desítek až stovek metrů nad Českem. Chcete se kochat krajinou, městy, nebo rovnou obojím? Naskočte do horkovzdušného balónu!

Balónové létání neprorazilo jako běžný způsob dopravy, zato se z něj stal oblíbený zážitek, ze kterého dýchá dobrodružství i romantika. Užít si ho mohou všechny věkové kategorie a není potřeba žádných zvláštních znalostí. Je to prostě ideální zážitek pro každého, kdo ocení nevšední povyražení.

Nejznámější památky bez mačkanic

Co si prohlédnout Trosky, Bezděz, Karlštejn nebo třeba Olomouc v turistické sezóně i bez ostatních návštěvníků? Není problém, největší československá zážitkovka Adrop.cz nabízí lety balónem v téměř 40 lokalitách po celém Česku.

Stačí si vybrat let ve vybrané lokalitě a můžete se kochat buď jen sami s pilotem (při volbě privátního letu), nebo se o výhledy dělit s dalšími cestujícími (v případě klasického letu). V každém případě vás čekají dechberoucí výhledy a dokonalý klid, který jen občas přeruší zvuk hořáku.

Přírodní krásy z ptačí perspektivy

Vyhlídkové lety balónem potěší také všechny, kteří si užívají výhledy na krajinu, ať už se jedná o pískovcové skály, rozlehlé vinice nebo třeba vodní plochy. Dobrá zpráva je, že nemusíte šlapat na kopce ani na rozhledny, tentokrát si pohledy do dálky užijete naprosto bez námahy.

A protože se z bezpečnostních důvodů létá jen brzy ráno nebo v podvečer, budete mít ty nejkrásnější výhledy, protože je krajina vykreslená nízkými slunečními paprsky a vyloženě vybízí k focení.

Ve dvou, s rodinou i partou přátel

Vyhlídkové lety balónem pořídíte v několika variantách. Od nejlevnější single letenky do velkého balónu, který pojme přes 20 pasažérů, až po soukromé letenky, kdy budete v balónu jen vy a vámi vybraná společnost. Let balónem tak klidně využijete jako nezapomenutelné rande ve dvou, rodinné dobrodružství pro všechny věkové kategorie i jako povyražení při rozlučce se svobodou. Je to jen na vás.

Jak let balónem probíhá?

Běžný let balónem trvá hodinu, ale k času je potřeba započítat přípravy k letu, přistání i dopravu zpět k autu. Počítejte tak až se 3 až 4 hodinami dobrodružství. Před odletem se můžete zapojit do rozbalování a přípravy balónu, abyste si vzduchoplavbu vychutnali se vším všudy.

Samotný let pak probíhá ve výšce 50–300 metrů nad zemí a letí se směrem a rychlostí větru. Po přistání to ale stále ještě nekončí, čeká vás ještě tradiční křest čtyřmi živly, po kterém domů pojedete se šlechtickým titulem!

Už víte, kdy a s kým poletíte?

Na Adrop.cz najdete přes 700 zážitků, některé více, některé méně adrenalinové. Tak se stavte vybrat.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.