Sociální sítě
Nahoru

Nová éra hodinek Louis Vuitton Tabour právě započala

V roce 2002 módní dům Louis Vuitton poprvé představil hodinky Tambour se snadno rozpoznatelným tvarem pouzdra, připomínajícím buben, a výrazným designem. Během následujících 21 let hodinky vyzrály a v roce 2023 přichází na scénu v tenčí podobě se zajímavou, vysoce elegantní úpravou a skulpturálními, plynulými liniemi.

Výrazný hodinářský design, vycházejícího z ikonického tvaru Tambour, je na trhu již krásných 21 let. Nyní je nám ctí rozšířit naší nabídku o velmi sofistikované variace ikonického modelu, které zaujmou každým svým detailem. Důraz byl samozřejmě kladen na aktuální trendy, elegantní styl a funkčnost – atributy, které jsou již přes 160 let neoddělitelně spjaty se značkou Louis Vuitton,“ říká Jean Arnault, ředitel sekce hodinek.

Těšit se můžete na dvě nové verze z oceli, které se skvěle hodí pro každodenní nošení. Jedna z nich má sladěný číselník ve stříbrno-šedé barvě, druhá kontrastní číselník v tmavé modři. Znovuzrození ikonické kolekce značky Louis Vuitton doprovází dvě zásadní prvenství – použití integrovaného náramku a nový exkluzivní a propracovaný strojek, vytvořený v La Fabrique du Temps Louis Vuitton.

„Uvedení těchto novinek je zásadním milníkem pro naši hodinářskou sekci. Podařilo se nám totiž vytvořit hodinky s výraznými horologickými vlastnostmi, které dokonale respektují styl značky Louis Vuitton,“ dodává Jean Arnault, ředitel sekce hodinek.

Co je pro hodinky Tambour typické? Kulaté pouzdro se zaoblenými boky s nápisem LOUIS VUITTON, a velkorysý objem, který je svým přístupem k dimenzím a proporcím téměř architektonický. Všechny tyto typické vlastnosti uchovávají a dále rozvíjí sofistikované detaily nových variací Tambour.

Každá linie nových hodinek Tambour oslavuje design. Design v původním slovu smyslu, sahající dál než jen k samotné estetice, až k samotnému účelu a záměru.

Moderní morfologie začíná u plně unisexového pouzdra o průměru 40 mm a tloušťce 8,3 mm, které dokonale splyne se zápěstím. Integrovaný náramek, který je u značky Louis Vuitton použit vůbec poprvé, kombinuje robustnost a plynulé linie. Díky tenkým, zakřiveným článkům se velmi pohodlně nosí a hravě může konkurovat tomu nejjemnějšímu koženému řemínku.

Každičký detail nových Louis Vuitton Tambour je propojený s designem, vše má tedy svou příčinu a důvod. Vnější část hodinek a každá partie, která přijde do kontaktu s kůží, je navržena pro maximální pohodlí.

Dýnko není rovné, ale vybíhá do oblouku směrem ke střední části pouzdra tak, že kopíruje přirozený oblouk paže v místě, kde přechází v zápěstí. Pro maximální přizpůsobení anatomii lidské ruky je nová varianta tenčí, v profilu hodinky měří 8,3 mm. Články náramku jsou konvexní se svrchní i spodní strany, jejich oblý profil tvoří souvislou linii po celém obvodu zápěstí.

Náramek plynule přechází v pouzdro. Fíky konstrukci bez nožek jsou nové hodinky Tambour jediným skutečně kulatým modelem s integrovaným náramkem. Hladký design hodinek podtrhuje neviditelné zapínání prostřednictvím trojité překlápěcí spony, jejíž pozici lze identifikovat jen díky několika drobným detailům: gravírovanému nápisu LOUIS VUITTON na posledním článku a absenci leštěného centrálního článku, který odděluje jeden kartáčovaný článek od druhého.

Dokonale zvládnuté řemeslo je vidět už na exteriéru hodinek, plně se však projevuje ve chvíli, kdy se jich dotknete. Kartáčovaná úprava jednoznačně převažuje, některé partie jsou však výjimkou, například leštěné zkosené hrany náramku a centrálních článků či leštěná korunka ve tvaru bubínku jako pouzdro. Ta je však navíc jemně vroubkovaná pro intuitivní a snadné natahování a nastavení. Pískovanou lunetu s leštěnými kraji zdobí název módního domu, jeden z ikonických znaků této linie. V tomto případě však leštěná písmena vystupují jako reliéf v zákrytu s hodinovými indexy.

Hodinky Louis Vuitton jsou na první pohled ztělesněním harmonie a soudržnosti, jejich design překypuje čistotou a přesností.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.