Sociální sítě
Nahoru

Sluneční brýle Ray-Ban – víc než jen luxusní značka

Podle čeho si vybíráte sluneční brýle? Zaměřujete se na jejich vzhled a vlastnosti nebo se orientujete podle značky? Jestliže vás vždy lákala nabídka od slavného výrobce Ray-Ban, udělejte si radost jejich nákupem. V jejich případě totiž dostanete všechno, prestižní značku i skvělou kvalitu a funkčnost.

Když se řekne Ray-Ban brýle, většina z vás si určitě představí “pilotky”, tedy tradiční tvary Wayfarer či Aviator a film Top Gun. Jenomže nabídka od této společnosti, jež byla založena už v roce 1936, je mnohem pestřejší a zajímavější. Jaké sluneční brýle společnost Ray-Ban svým zákazníkům nabízí?

Polarizační či gradientní brýle

Sluneční brýle Ray-Ban můžete mít s nejrůznějšími typy skel (čoček). Vybírat tak můžete například z polarizačních či gradientních brýlí. Jaké jsou mezi nimi rozdíly? Polarizační brýle jsou vybaveny speciálním filtrem, jenž blokuje odražené světlo a zajišťuje skvělé vidění i za ostrého poledního slunce. Gradientní brýle mají odstupňované  zbarvení – nahoře jsou skla tmavší a směrem dolů se zesvětlují. Oblíbené jsou také takzvané Ray-Ban Transitions, která mají samozabarvovací skla, která se mění podle intenzity světla.

Velké množství tvarů obrouček

Důležitým aspektem při výběru je samozřejmě také tvar obrouček. Máte-li rádi pestrý výběr, nabídka slunečních brýlí Ray-Ban vás nadchne. Vybírat si totiž můžete z oválných, okrouhlých, čtvercových i různě jinak hranatých tvarů, ale také se zvýrazněnou horní částí (browline), ikonických pilotek, “kočičích”, … Nezapomínejte ale na to, že každému typu obličeje sluší jiné obroučky. Obecně platí, že brýle vyrovnávají nebo naopak zesilují vlastnosti tváře. Pro kulatější obličeje obvykle volíme hranatější brýle a naopak.

Zdroj foto: Katsiaryna Pakhomova / Shutterstock.com

 

Model G-15? Klasika, která neomrzí

Ve spojitosti s brýlemi značky Ray-Ban můžete narazit také na označení G-15 a B-15, kde písmeno G znamená zelená (green), zatímco B znamená hnědá (brown). G-15 jsou brýle, které byly vyvinuty původně pro vojenské piloty. Protože piloti se často pohybují nad mraky, jsou jejich oči vystaveny množství světla.

Číslo “15” značí, že sklem projde k očím jen 15 % světla, zbylých 85 % se odfiltruje. Zelený odstín pomáhá  ostré viditelnosti i za velmi slunečného dne. B-15 mají hnědý odstín a oproti modelu G-15 jsou vhodné pro dny, kdy je pod mrakem a je snížená viditelnost. Samozřejmostí je u všech brýlí UV filtr, který nepropustí světlo s délkou pod 400 nm.

Nabídka slunečních brýlí Ray-Ban je velice pestrá a každý model je zárukou kvality. Chcete-li nosit stylové sluneční brýle, které vašim očím přinesou potřebnou ochranu před UV zářením, podívejte se na populární i méně známé modely Ray-Ban.

 

Úvodní foto: Coy_Creek / Shutterstock.com

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.