Sociální sítě
Nahoru

Novinky Panerai: Radiomir Quaranta Steel a Radiomir Quaranta GoldTech

Původem florentská značka Panerai, která v sobě snoubí italskou duši se švýcarským know-how, představuje úchvatné novinky v kolekci Radiomir.

Modely Radiomir Quaranta mají 40mm polštářkové pouzdro a jsou vyrobeny buď z oceli, nebo ze zlatého materiálu s intenzivními červenými odlesky GoldTech. Díky snadno nositelným rozměrům budou po celý den nerozlučnými společníky mužům i ženám.

Značka Panerai je historicky spjata s přesnými přístroji, které dodávala italské armádě. Ostatně proto byly její hodinky až do 70. let minulého století chráněny vojenským tajemstvím.

V roce 1916 si Guido Panerai dal patentovat luminiscenční materiál na bázi radia a pojmenoval jej radiomir. Umožňoval výbornou čitelnost údajů na číselníku ve tmě. První prototyp hodinek Radiomir spatřil světlo světa v roce 1935. Značka později představila nový luminiscenční materiál luminor a korunku s typickým polokruhovým chráničem. Zrodila se tak modelová řada Luminor.

Modely Radiomir rozeznáte na první pohled díky ikonickým znakům, které značka ctí a zachovává na hodinkách dodnes, výjimkou nejsou ani letošní novinky. Jde o pouzdro ve tvaru polštářku, sendvičový číselník, arabské číslice zkombinované s indexy, materiál Super-LumiNova na údajích číselníku i ručkách a kónický tvar korunky. Hodinky Panerai byly široké veřejnosti představeny v roce 1992, kolekce Radiomir o pět let později.

Současné interpretace původních radiomirů vynikají zejména elegancí a snadnou nositelností. Modely Radiomir Quaranta Steel byly uvedeny v rámci milánské designové přehlídky Salone del Mobile, jíž je Panerai poprvé v historii oficiálním partnerem. Radiomir Quaranta GoldTech značka představila na ženevském veletrhu Watches & Wonders.

Pro novinky je typické tenké, 40mm pouzdro („quaranta“ znamená italsky čtyřicet). Mimochodem, historický model Radiomir měl pouzdro o rozměru 47 mm. Nechybí ani snadno vyměnitelné řemínky, jejichž širokou barevnou paletu ocení zejména ženy, a automatický kalibr P.900 s třídenní rezervou chodu.

Ocelové modely zaujmou bílým, modrým, antracitovým a zeleným (tyto hodinky jsou dostupné pouze skrze e-commerce) číselníkem se saténovou povrchovou úpravou. Skvost ze speciální zlaté slitiny s příměsí mědi a platiny GoldTech přitáhne pozornost díky nadčasové kombinaci bílého číselníku s hnědým řemínkem z aligátora.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.