Sociální sítě
Nahoru

Casio přináší poctu seriálu Stranger Things

Stranger Things je americký televizní seriál, který zaznamenal obrovský úspěch po celém světě. Populární show kombinuje prvky hororu, sci-fi a dobrodružství, což mu dodává unikátní a nezapomenutelnou atmosféru, která se nyní promítá i do absolutně fantastické edice hodinek Casio.

Děj Stranger Things se odehrává v malém městečku Hawkins v Indianě v 80. letech minulého století, což je také důvod, proč právě divize Casio Computer oživila původní multifunkční model A120. Hlavním dějem první řady je zmizení dvanáctiletého chlapce jménem Will Byers a neuvěřitelné události, které následují poté. Skupina jeho přátel se spolu s tajemnou dívkou přezdívanou Eleven rozhodne pátrat po Willovi a brzy odhaluje temnou stránku jejich města.

Jedním z hlavních taháků Stranger Things je jeho silné propojení s popkulturou 80. let. Seriál odkazuje na ikonické filmy a televizní pořady té doby, jako jsou Goonies, E.T., Stand by Me a mnoho dalších. Tato nostalgie přitahuje diváky různých generací a dodává seriálu, jehož logo zdobí i LED displej, jedinečný punc autentičnosti.

Dalším faktorem, který přispívá k popularitě Stranger Things, jsou jeho skvěle vypracované postavy. Každý člen skupiny přátel má svou vlastní osobnost a příběh, který se postupně rozvíjí během jednotlivých řad. Diváci se snadno s nimi ztotožní a stávají se součástí jejich dobrodružství.

Stranger Things také vyniká svým vizuálním stylem a atmosférou. Temné scény, retro design a výborná hudba dotvářejí jedinečnou estetiku seriálu. Tato kombinace faktorů dělá ze Stranger Things nejenom zábavnou podívanou, ale také umělecký zážitek.

V současné době má Stranger Things již čtyři úspěšné řady a fanoušci se mohou těšit na další pokračování. Seriál si získal velkou popularitu po celém světě díky svému originálnímu přístupu k žánru a schopnosti vyvolat nostalgii u diváků. Jedním ze symbolů seriálu je ikonická postava Demogorgona – strašidelného tvora, jehož podobizna na hodinkách Casio nechybí. Jeho design se stal okamžitým hitem mezi fanoušky a stal se symbolem celého seriálu.

Stranger Things je dokonalým příkladem toho, jak silný dopad může mít televizní seriál na kulturu i naše emocionální propojení s postavami. Je to skvělé video o tom, že dobře napsané a režírované drama může oslovit širokou škálu diváků bez ohledu na jejich věk nebo zájmy. Proto také Casio nacenilo hodinky na 2 490 Kč – v Čechách je nabízí například hodinářství Koscom.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.