Sociální sítě
Nahoru

Rumové léto proběhlo s excelentní účastí

V sobotu 5. srpna 2023 se ve 14:00 otevřely brány golfového resortu v Pardubicích, kde probíhaly velké oslavy chutí rumu v karibském duchu. Jediný rumový festival ve východních Čechách s perfektním jídlem, živou španělskou hudbou a bohatou tombolou, nebyl samozřejmě pouze o rumu, ale hlavně o pohodové atmosféře. „Na našem festivalu jste mohli ochutnat přes 300 rumu, od sladkých až po nedoslazované a rumové pálenky,“ říká spoluorganizátor a spoluzakladatel Spirits Agency, Martin Socha.

Jednalo se již o druhý ročník rumového festivalu s názvem Rumové Léto, který vůbec poprvé zaštítil také magazín Top Class. Organizátoři slibují další ročník, kde ho posunou opět o level víš a tak nezbývá, než se těšit na to, s jakou novinkou opět přijdou. „Rumový festival by neměl být jen o rumových stáncích, snažíme se veřejnosti přinášet, mimo rumovou osvětu, taky den plný zábavy, klidu a relaxu v karibském duchu,“ dodává Martin Socha

Rumové léto není pouze největší rumový festival v Čechách, ale rozhodně se jedná o jeden z nejhezčích, pochopitelně krásný golfový resort tomu dodává příjemnou atmosféru. Kolik lidí jste očekávali a kolik ve výsledku byla účast? Zeptali jsme se. „Očekávali jsme kolem 400 lidí, ale náš sen byl pokořit 500 lidí a to se nám splnilo. Za co děkujeme všem účastníkům a i když to děláme jen pro zábavu, tak je to pro nás výsledek dobře odvedené práce. Ostatně i recenze tomu nasvědčují a proto chceme další ročník posunou opět dál a přinést lidem, něco nového.“

Tento, z velké části propršený, ročník nechyběla živá hudba, tombola, skvělý koktejl bar a také nerumové stánky, u nichž bylo možné obdivovat například hodinky Seiko s kolekcemi dedikovanými koktejlům či kožené doplňky apod. Další novinkou byly dva doutníkové stánky od internetového obchodu One and Only, kterého majitelem je rovněž Martin. První byl venku u vstupu, kde bylo možné objevit doutníky od značek Arturo Fuente a Perdomo, druhý doutníkový stánek byl pak uvnitř a nabízel značky jako Dictador, Oliva a mnoho jiných.

Po skončení Rumového Léta se organizátoři pouštějí do organizace dalšího festivalu, který je plánovaný na 14. října 2023 s názvem Spirits Fest, a to opět na golfové resortu Konětická Hora. Slibují že se bude jednat o ochutnávky alkoholu s bohatou škálou druhu a na své si přijde opravdu každý. Najdeme zde giny, whisky, rumy, doutníky, drinky a mnoho jiného. Součástí bude i klasická zabíjačka, pohodová živá hudba, rozpálený krb, tombola a mnoho jiného.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.