Sociální sítě
Nahoru

Časopis 21. STOLETÍ vydává už 3. uhlíkově neutrální vydání

Každoročně je vypáleno na 130 000 km2 lesů. Země tím nepřichází jen o tisíce tun kyslíku, ale vede to i k rozšiřování pouští, které se každý rok zvětšují o přibližně 120 000 km2. To zase má dopad na nezávadnou pitnou vodu, ke které nemá přístup více než 1 miliarda lidí. Proto každý den zemře 5000 lidí v důsledku pití kontaminované vody.

Odlesňování pak samozřejmě přispívá i ke globálnímu oteplování, a to je problém hlavně na severu – při zachování současného tempa růstu globální teploty totiž bude Arktida do roku 2040 bez ledu. Tím se zvedne hladina moře, nastanou ještě extrémnější anomálie, země bude jiná než dnes. „Vše souvisí se vším. Přitom stačí začít u jedné plastové láhve, kterou hodíte do žluté popelnice. U jedné porce jídla, která se nevyhodí. U jednoho zboží, jehož producent ve svých principech myslí na udržitelnost,“ uvažuje Jan Zelenka, šéfredaktor časopisu 21. STOLETÍ.

Udržitelné vydání magazínu 21.století bude v prodeji od 16. září

Už třetí rok po sobě časopis 21. STOLETÍ z vydavatelství RF Hobby s.r.o. připravuje speciální, udržitelné vydání při příležitosti Mezinárodního dne ochrany ozonové vrstvy. A tak jako loni i předloni tiskne celé číslo na recyklova(tel)ném, CO2 neutrálním papíru, s důrazem na udržitelná témata. Ta rezonují společností čím dál častěji, o čemž svědčí zájem čtenářů předchozích dvou ročníků.

Na to slyší i firmy. „Téma udržitelnosti je pro klienty vydavatelství stále podstatnější. Sami projevují zájem o ekologickou tématiku a do své praxe přivádějí stále častěji principy udržitelnosti a společenské zodpovědnosti. Se svými aktivitami tak chtějí, a to i prostřednictvím magazínu 21. STOLETÍ, seznamovat veřejnost. Proto toto zářiové vydání funguje jako platforma pro představení jednotlivých projektů,“ říká Jan Lidmaňský, obchodní ředitel RF Hobby.

Letošní eko-vydání je nicméně ještě speciálnější, protože časopis 21. STOLETÍ slaví 20 let na trhu. Číslo s obálkovým tématem Velkolepý vodíkový věk jde do prodeje 18. září 2023.

Více z rubriky Výstavy a Premiéry

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.