Sociální sítě
Nahoru

DS Automobiles opět partnerem CZECH DESIGN WEEKU

Značka DS Automobiles, pro kterou je design, umění a avantgardní pojetí automobilové tvorby prioritou, se v duchu těchto hodnot zapojila již podruhé do podpory české designové tvorby a stala se opět partnerem Festivalu Czech Design Week.

Před galerií Mánes, kde tento svátek designu, bude 7.-10.9.2023 probíhat, tak návštěvníci budou moci obdivovat i luxusní model DS 4. Ten značka nedávno uvedla v limitované kolekci ESPRIT DE VOYAGE. Tato edice se inspirovala luxusním cestováním. Vůz nese vizuální atributy nového headlinu značky DS – Luxury od Travel a této kolekce – motivy slunečních paprsků a mapy Evropy na kapotě i v interiéru. Na samotné výstavě pak lze nahlédnout do světa navrhování a tvorby automobilového designu.

Festival designové a umělecké tvorby Czech Design Week se pro svůj desátý ročník rozhodl zavítat opět do pražské výstavní síně v Galerii Mánes, ale ožívá i na jiných místech centra Prahy. Ve dnech od 7. do 10. září 2023 představí současnou nejen českou designovou tvorbu napříč různými obory, od zavedených jmen po nastupující generaci talentovaných tvůrců.

Zaměřuje se především na lokální kreativní výrobu a tvorbu, představuje malá nezávislá studia i jednotlivce, kterým pomáhá prosadit se nejen v Česku, ale i ve světě a snaží se o jejich propojení s mediálním a podnikovým prostředím. Zvláště pak podporuje nadějné studenty českých uměleckých škol. Součástí festivalu je i udílení cen Czech Design Award.

Ikonický funkcionalistický prostor Galerie Mánes je pevně spjat s naší historií, vznikl na přelomu 20. a 30. let minulého století podle návrhu architekta Otakara Novotného pro Spolek výtvarných umělců Mánes, který hostil taková jména jako Max Švabinský, Toyen, Emil Filla, ale také Pablo Picasso, Salvador Dalí či Frank Lloyd Wright.

V rozmezí čtyř dnů od 7. do 10. září festival nabídne výběr současné tvorby českých i zahraničních designérů, studentů, značek a studií napříč všemi obory designu: od interiérového a průmyslového designu, sklo, keramiku, fashion a šperk až po grafiku a vizuální tvorbu. Letos bude k vidění více než 100 vystavovatelů

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.