Sociální sítě
Nahoru

Dior představuje L´Or de J´adore, novou vůni stvořenou Francisem Kurkdjianem

Parfém L’Or de J’adore odhaluje krásu květinového buketu J´adore, přičemž si pohrává nejen s vonnými nuancemi, ale i s barvami. Tóny pomerančového květu, jasmínu velkokvětého a absolutní silice z růže stolisté rozkvétají půvabem a smyslností: jsou pravým zlatem J´adore.

Při vývoji nové vůně se parfumér Francis Kurkdjian ponořil hluboko do duše módního domu Dior. Úkolu se chopil s pokorou a odvahou, s odhodláním i vizí, veden slovy Christiana Diora: „Respektujte tradici a odvažte se být odvážní.“ Rozhodl se proniknout do samotného srdce květinové náruče J´adore, do podstaty jejího neuvěřitelně spletitého složení. Tam vnesl svou jemnou citlivost a zaujal radikální olfaktorický postoj: okleštil květinovou bohatost a přiklonil se k minimalismu, organické smyslnosti a nebývalé míře koncentrace.

Od J’adore l’Or k l’Or de J’adore

Francis Kurkdjian se na vůni J´adore podíval novýma očima, přičemž hledal její nejniternější podstatu s cílem získat její nejčistší kvintesenci. Obrátil se proto k samotnému počátku legendární kompozice, kde spolu květiny vzájemně rozmlouvají a žádná z nich nemá přednost.

Zpochybnil tuto rovnováhu, která dala vzniknout majestátnímu a abstraktnímu florálnímu vyznění. J´adore totiž nenese vůni jednotlivých květů, ale přináší zcela reálný pocit, jako by šlo o jedinečný, symbolický a symbiotický květ. Takový, který je dokonalým a všeobecným ztělesněním říše květin. A právě tato ideální květina, která vlastně neexistuje, charakterizuje duši značky Dior.

Klíčová role květin

K vonné kompozici přistoupil Francis Kurkdjian dvojím způsobem, nejprve definoval její vzorec, aby ji dokázal lépe rozpoznat, načež se zaměřil na jednotlivé květiny, které v ní hrají stěžejní roli. Jedno učinil efektivnějším, aby druhé vyzdvihl.

Květinové tóny zastoupené jasmínem velkokvětým, růží stolistou, ylang-ylang a konvalinkami jsou dotažené k dokonalosti a mistrně poskládané. Vynikají bezprostředností a odhalují svou krásu v plném rozsahu.

Amfora se zlatavými odlesky

Novou kompozici Francise Kurkdjiana ukrývá legendární amfora. Pro vůni L´Or de J´adore byl ikonický flakon znovuobjeven a ozdoben vzácnými detaily. Charakteristický náhrdelník obepínající hrdlo flakonu prošel obměnou, aby dokázal odrážet hřejivost vůně připomínající tekuté pravé zlato. Skleněný flakon je jemnější, přitažlivější a v dokonalé harmonii s ušlechtilými květinovými akcenty. Jako dotek beztíže na závěr byl zvolen skleněný korálek usazený na čirém víčku.

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.