Sociální sítě
Nahoru

Jak vybrat koženou tašku pro něj i pro ni: Co je záruka kvality?

Kožená taška může být nejen praktickým doplňkem, ale i možností, jak vyjádřit osobní vkus.  Když už budete investovat do pravé kožené tašky, je důležité vědět, jak poznat tu opravdu kvalitní. Díky pečlivému výběru vám ale vydrží dlouhá léta a stane se vítaným a dlouhodobým doplňkem, který bude stárnout do krásy. Taková pravá kůže totiž je.

Než se pustíte do hledání kvalitní kožené tašky, je důležité mít na paměti několik klíčových faktorů. A to platí u obou druhů kožených tašek – dámských i pánských. Případně unisex.

Materiál kabelky: Není kůže jako kůže

Prvním a nejdůležitějším krokem při výběru kožené tašky je správný výběr materiálu. U kožené tašky se může jednat o docela jednoduchou věc, nemyslíte? No, malý oříšek tady přece jen je. Existuje totiž několik druhů kůže, které se při výrobě tašek používají a každý se vyznačuje jinými vlastnostmi. A pochopitelně také kvalitou.

  • Hladká kůže: Tato kůže je elegantní a lesklá. Hodí se spíše pro formální příležitosti, protože působí luxusnějším dojmem. Společenské večeře, pracovní jednání a významnější slavnosti jsou pro ni jako stvořeny.
  • Semišová kůže: Semišová kůže je měkká a matná. Je ideální pro volnočasové tašky, působí více ležérně a neformálně.
  • Kůže s texturou: Tato kůže má různé vzory a textury. Může dodat tašce unikátní design. Výraznější vzory mohou dotvořit jednoduché a minimalistické outfity.

TIP: Jak poznat pravou kůži? Nenechte se zmást. Dnes i syntetické kůže vypadají a tváří se jako kůže pravé. Rozpoznat je nemusí být úplně jednoduché. Vždy sledujte štítek, kde musí být tato informace uvedena.

Mimo štítek má pravá kůže roztřepené okraje, póry na povrchu materiálu budou rozmístěny nepravidelně a rovněž mají jinou velikost. A v neposlední řadě je spolehlivým ukazatelem také cena – za pravou kůži si zkrátka připlatíte.

Velikost kabelky a funkčnost

Dalším důležitým faktorem je velikost tašky a její funkčnost. Zvažte, co všechno budete do tašky potřebovat umístit a podle toho volte její velikost.

Pokud potřebujete tašku pro pracovní účely, měla by být dostatečně prostorná pro váš laptop i dokumenty. Pro každodenní nošení zase zvolte menší, ale stále dostatečně prostornou tašku. Na večerní příležitosti postačí menší taška, která pohodlně pojme mobil, klíče a peněženku.

Originální design a styl kabelky

Design a styl jsou subjektivní a jejich výběr závisí na vašem osobním vkusu. Zvažte, jaký typ tašky vám nejvíce vyhovuje. Můžete si vybrat mezi klasickou dámskou koženou kabelkou, batohem, crossbody taškou a mnoha dalšími styly. Důležité je, aby se taška hodila k vám, tomu, co nejčastěji nosíte a v jakých barvách to nosíte. Mezi nejoblíbenější druhy patří:

  • kožené aktovky
  • kožené brašny přes rameno
  • kožené cestovní tašky
  • kožené shopperky
  • kožená psaníčka
  • kožené bucket vaky
  • kožený messenger neboli pošťácké tašky
  • a další

Co je u tašek a kabelek záruka kvality

Pokud hledáte opravdovou kvalitu, měli byste věnovat pozornost záruce. Skutečný výrobce kožených tašek bude nabízet na své výrobky dlouhou záruku. Kromě toho je dobré sledovat štítek výrobku, kde najdete údaje o materiálu a zemi původu.

Známkou kvality jsou rovněž textilní certifikáty a recenze na konkrétního výrobce.

Stanovte si rozpočet a podle toho tašku vybírejte

Nakonec nezapomeňte zvážit svůj rozpočet. Kožené tašky mohou mít různá cenová rozpětí, která jsou závislá na velikosti i kvalitě provedení. Kožené výrobky jsou sice dražší než syntetické, i tak můžete najít kvalitní koženou tašku s dobrým poměrem kvalita vs. cena.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.