Sociální sítě
Nahoru

Rado opět okouzlil geometrický svět architekta Le Corbusiera

Odborné centrum architektury a národního dědictví „Cité de l’architecture et du patrimoine“ v Paříži se ve čtvrtek 14. září stalo místem setkání příznivců hodinek švýcarské značky Rado. Ta pro své partnery a přátele uspořádala jedinečný večer snoubící hodinařinu s architekturou, výsledkem čehož je zcela nová edice hi-tech hodinek.

Svou premiéru si odbyla právě zde, na střeše monumentálního Paláce Chaillot, který byl původně vybudován jako výstavní pavilon pro světovou výstavu roku 1937. Jeho velkoryse pojaté prostory a pitoreskní výhled na Eiffelovu věž tak posloužily jako jedinečná kulisa k prezentaci třech nových počinů nesoucí odkaz proslulého švýcarského architekta Le Corbusiera, který v Paříži nejenom tvořil, ale právě zde v roce 1920 přestal využívat své občanské jméno Charles-Édouard Jeanneret a začal vystupovat právě jako Le Corbusier.

Rado True Square Thinline Les Couleurs Le Corbusier

Kolekce True Square Thinline Les Couleurs Le Corbusier je festivalem nadčasových barev, a pozoruhodných materiálů,“ uvedl svůj projev Adrian Bosshard, CEO společnosti Rado. Ta patří mezi průkopníky práce s keramikou, kterou od 80. let využívá pro tvorbu pouzder svých hodinek a jejich náramků. Nyní spojil velmi přesvědčivě výrazné prvky ze svých oblíbených řad True Square a True Thinline – a výsledek je opravdu pozoruhodný.

Tři nové modely, z nichž každá je limitována počtem 999 kusů, mají oslavovat schopnost barev pozvednout náladu a vyvolávat pozitivní emoce. Čtvercová pouzdra se zaoblenými rohy pak samozřejmě odrážejí podstatnou část historie designu značky Rado, a tak je samozřejmé, že celé hodinky jsou nepoškrabatelné – tvoří je keramika a safírové sklíčko.

Rado True Square Thinline Les Couleurs Le Corbusier

Le Corbusier byl jedním z nejinspirativnějších moderních architektů a designérů. Jeho dílo je považováno za průkopnické, inovativní a velmi vlivné. Narodil se v Le Locle, tedy v centru švýcarského hodinářství, což je také jeden z důvodů, proč jeho vizionářská tvorba inspirovala nejednu hodinářskou společnost, ať už to byla manufaktura Girard-Perregaux nebo právě Rado. Vždyť právě Le Corbusier sehrál zásadní roli při formování modernistického hnutí ve 20. století v Evropě.

Rado True Square Thinline Les Couleurs Le Corbusier

S oblibou se na Le Corbusiera však vzpomíná také pro jeho transcendentní teorii barev, která časem vedla k vytvoření trvalé architektonické polychromie – Architectural Polychromy. Tyto barvy, jejichž paleta tvořila 63 odstínů, jsou dnes chráněny licencí společnosti Les Couleurs Suisse SA, která spravuje organizaci Fondation Le Corbusier a právě ta je hodinářské společnosti Rado propůjčila k pravidelnému využívání pro své kolekce True Thinline a nově i u trojice True Square Thinline.

Hodinky Rado True Square Thinline Les Couleurs Le Corbusier budou v pražském butiku v Široké ulici k dispozici od poloviny října, a to s cenovkou 64 500 Kč za barevné edice a 58 500 Kč za monochromaticky černou. V každém případě je v jejich keramickém pouzdře o hraně 37mm uložen quartzový strojek. Výhodou pak je, že váží pouhých 86 gramů.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.