Sociální sítě
Nahoru

Největší přehlídka umění burlesky Bohemian Burlesque festival nabídne 75 účinkujících

Burleska je retro divadelně taneční žánr zábavy, který je na vzestupu po celém světě. Nejinak je tomu i v České republice, kde od 20. do 24. září proběhne největší český Bohemian Burlesque Festival. Letošní sedmý ročník nabídne vystoupení 75 účinkujících z 18 zemí světa od Austrálie, USA až po Afriku, Brazílii, Kanadu a mnoho evropských zemí. Hlavními hosty jsou Jessabelle Thunder z USA a legenda italské burlesky Albadoro Gala.

Jedním z průkopníků burlesky u nás je společnost Bohemian Burlesque, za níž stojí profesionální burleska Lucie Čihánková. „Popularita burlesky stále stoupá a díky tomu jsme přidali další regionální akce. Letos zahajuje program v Ostravě, kde se na programu podílí místní škola burlesky Fallky La Coquine,“ nastiňuje start festivalu Lucie Čihánková.

Po Ostravě se festival stěhuje na tradiční večer do Brna, do nádherného Cabaret des Péches, kde Bohemian Burlesque pořádá pravidelné měsíční akce i v průběhu roku. V pátek 22. září se program přesouvá do hlavního města, kde ho zahájí večerní galashow v historických prostorách pražského divadla Rokoko. Sobota 23. září zájemcům nabídne hned dvě akce, obě v prostorách prvorepublikového Autoklubu ČR.

Během odpoledne je možné navštívit Bohemian Market, kde bude možnost prohlédnout si a nakoupit retro, vintage i alternativní módu a doplňky. V nabídce je snad vše od šperků a ozdob do vlasů, přes kloubouky a šaty i prádlo. Samozřejmě nechybí burlesque doplňky, jakou jsou pasties, boa a župany. Můžete se také nechat učesat a nalíčit v retro stylu,“ láká k návštěvě burleska Lucie Čihánková. V rámci odpoledního programu jsou připraveny i tři bloky burlesque vystoupení. Festival zakončí v sobotu večer soutěžní akce Bohemian Queen Night, na které bude vybrána nová Bohemian Queen pro rok 2023.

Na běžné show během roku vystupuje obvykle pět až sedm účinkujících, každý z má dva akty neboli představení. Na festivalu má každá show až 20 představení a každý z účinkujících vystupuje pouze jednou. Publikum má příležitost zažít široké spektrum burlesky z různých koutů světa a různých stylů. Kouzlu burlesky propadnete snadno, na festivalové show ale dvojnásob,“ vysvětluje rozdíl mezi běžným vystoupení a festivalem pořadatelka a profesionální burleska Lucie Čihánková.

Každoroční festival Bohemian Burlesque byl založen na podporu umění burlesky a kabaretu v České republice a ve střední a východní Evropě. Cílem je podporovat spolupráci v evropském regionu a přivítat umělce všech věkových kategorií, velikostí a pohlaví z celého světa v burleskním srdci Evropy. Více informací včetně programu najdete na webu www.bohemianburlesquefestival.com.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.