Sociální sítě
Nahoru

Luxusní restaurace v Alanyi: Kulinářské zážitky jako ze snu

Zavřete oči a řekněte, co se vám vybaví, když se řekne turecká kuchyně. Možná padají slůvka jako kebab, musaka, lahmacun, pide či baklava. A to zdaleka není vše. Turecká kuchyně patří mezi nejrozmanitější na světě. Pokud se tedy vydáte do této krásné země, ochutnejte vše, co nabízí. Není toho málo.

Proč ochutnat tureckou kuchyni?

Turecká kuchyně je jedinečná v tom, že kombinuje prvky středomořské a arabské kuchyně. Místní kuchaři velice často používají pro svá jídla lilek, rajčata, cizrnu, čočku, rýži, olivový olej, kuřecí a telecí maso. Pro nás nejznámější kebab zde objevíte v mnoha podobách a dopřát si ho můžete jak ve stánku na ulici, tak v luxusní restauraci. Jedny z nejlepších restaurací objevíte v přímořském letovisku Alanya. Proto neváhejte při své dovolené tady opustit brány hotelu a dopřát si i více než jen all inclusive.

5 skvělých restaurací v Alanyi

Alanya je krásné, středně velké město na východním okraji Turecké riviéry. Jeho dominantou je hrad na kopci, který jako by odděloval pevninu od moře. V tomto 400 tisícovém městě žije poměrně dost Turků, takže zde můžete zažít i pravý turecký život. Především jsou tu ale ceny jídla relativně nízké.

Restaurace Harbour Kitchen Bar

Kromě skvělého jídla vám tady naservírují i překrásný výhled na celý hrad. Velice příjemné je také posezení přímo u moře, kde můžete obdivovat překrásné lodě a plachetnice.

Restaurace Alanya Panorama

Půjdete-li na procházku na hrad, zastavte se v této restauraci. Výhled na Alanyi, pláž a slavnou Červenou věž je dechberoucí. Vychutnat si tu můžete klasická evropská jídla, ale i místní speciality.

Restaurace El Patron

Za skvělým hamburgerem i fantastickou pizzou zamiřte právě sem. Jde o evropskou restauraci, takže nefandíte-li turecké kuchyni, je tohle jasná volba.

Restaurace Gardenia

Už jste někdy večeřeli na hradě? Tady můžete. Tato typicky evropská restaurace se totiž nachází přímo na vrcholu hradu. Ať budete sedět u jakéhokoli stolu, výhled budete mít famózní. Uvidíte jak pláž Aladiina Keykubata, tak i Kleopatřinu pláž.

Restaurace The Rabbit

Až se půjdete vyfotit k ikonickému nápisu I LOVE ALANYA, stavte se do tohoto podniku, který najdete nedaleko něj. Při jídle se můžete kochat pohledem jak na Kleopatřinu pláž, tak na pláž Keykubata. Vychutnáte si nejen jídlo, ale třeba i vodní dýmku.

 

Zdroj foto: Damla Karacabay / Shutterstock.com

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.