Sociální sítě
Nahoru

Porsche Day: Testování nejzajímavějších modelů, adrenalin a zážitky

Porsche a motorsport patří neoddělitelně k sobě. To se potvrdilo i během dne zasvěceného vozům legendární německé značky, který proběhl na mosteckém Autodromu. Kromě závodů Porsche Sprint Challenge Central Europe se na okruhu uskutečnily i jízdy lead & follow.

Jako v ráji na zemi se cítil poslední zářijový den na Autodromu Most snad každý milovník značky Porsche. Nabitý program začal obědem a pokračoval krátkým školením o bezpečné jízdě. Od teorie se pak plynule přešlo k praxi. Každý z účastníků se posadil za volant stylového 718 Boxteru S vedle profesionálního instruktora a vyzkoušel si jízdu mezi kužely ve stylu slalomu, při níž se seznámil s ovládáním silného vozu.

Následoval přesun do boxů, kde už čekalo 12 různých vozů, které jsou zhmotněním inovativního ducha značky Porsche. Následující hodinu patřil závodní okruh jen jim. Vozy různých typů, které spojují ladné křivky a vysoká výkonnost, se seřadily do dechberoucího konvoje vedeného profesionálním instruktorem s cílem předvést řidičům, co dokážou. Vášniví řidiči se totiž postupně usadili za volant každého z vozů.

Milovníci závodních typů vozů si mohli na vlastní kůži vyzkoušet řezat zatáčky v rudém 911 GT3 RS s 525 koňskými silami pod kapotou, maximální rychlostí 296 kilometrů za hodinu a zrychlením z 0 na 100 za 3,2 sekundy. Pěkně rychlou „hračkou“ je s maximální rychlostí 309 kilometrů za hodinu i 718 Spyder.

Nadpozemsky hladkou jízdu nabídl 911 Turbo S v šedé barvě se zrychlením z 0 na 100 za 2,7 sekundy a 650 koňskými silami. Srdce technologických i ekologických nadšenců si získal béžový Taycan Turbo S s elektrickým pohonem, zrychlením z 0 na 100 za 2,8 sekundy a 761 koňmi pod kapotou.

Dále si účastníci otestovali elektrický Taycan 4 S, Taycan GTS, 911 GT3 Touring, Macan GTS, 911 Turbo, Taycan Turbo, Panamera Turbo s a 718 Boxter S. Během volných chvil bylo navíc možné sledovat závody vozů Porsche 911 GT 3 Cup v rámci série Porsche Sprint Challenge Central Europe.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.