Sociální sítě
Nahoru

DS Automobiles a PENSKE AUTOSPORT představují design vozu pro 10. sezónu Formule E

DS Automobiles a PENSKE AUTOSPORT představují nový design vozu DS E-TENSE FE23 pro 10. sezónu mistrovství světa ABB FIA Formula E. Slavný monopost elektrického seriálu letos prohodil svůj známý zlatý a černý odstín a je nyní zářivější, elegantnější a viditelnější! DS E-TENSE FE23 se tak nyní může pochlubit oslnivým zlatým odstínem na přední části, bocích a celém halo systému.

Tento nový monopost, vybavený stejným pohonným ústrojím jako monopost sezóny 9 (motory jsou homologovány na dobu 2 let), zůstává věrný tradičnímu barevnému schématu francouzské značky a duchu týmu.

Vůz DS E-TENSE FE23, který vyvinula divize DS Performance, v sobě koncentruje nejpokročilejší elektrickou technologii společnosti DS Automobiles.

Za volanty dvou vozů DS E-TENSE FE 23 usednou během oficiálních předsezónních testů, které se uskuteční ve španělské Valencii od 24. do 27. října, Jean-Eric Vergne, jediný dvojnásobný šampion Formule E, a Stoffel Vandoorne, mistr světa Formule E z roku 2022. První závod 10. sezóny se pojede 13. ledna 2024 v Mexico City.

Odhalení nového designu vozu je jako vždy velmi vzrušující okamžik, protože představuje oficiální začátek nového dobrodružství, nové výzvy, nové sezóny! Vstupme tedy do 10. sezóny s novým vozem DS E-TENSE FE23, který je ještě krásnější než loni. A je nejen krásnější, ale i viditelnější, protože o to v motorsportu jde především,“ řekl Eugenio Franzetti, ředitel DS Performance.

„Jsme tu proto, abychom zviditelnili naši značku DS Automobiles, našeho partnera PENSKE AUTOSPORT a samozřejmě všechny naše sponzory. Zároveň usilovně pracujeme na tom, aby DS E-TENSE FE23 byl nejen krásný, ale také rychlý. Pohonné ústrojí bude stejné jako v 9. sezóně, protože letos nedošlo k žádné změně z hlediska homologace, ale odvedli jsme hodně práce a budeme pokračovat ve zlepšování řídicího softwaru. Naším snem je velký a úspěšný vůz, a to je náš cíl pro 10. sezónu,“ dodává.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.