Sociální sítě
Nahoru

Obrněný plug-in hybrid DS 7 E-TENSE Vauban

Po modelu DS 7 ÉLYSÉE, který byl vytvořen pro francouzského prezidenta, představuje DS Automobiles DS 7 VAUBAN, obrněný plug-in hybridní model dostupný v malém počtu kusů.

DS 7 VAUBAN se montuje v Hérimoncourtu, necelých sto kilometrů od závodu Mulhouse, kde se všechny vozy DS 7 vyrábějí. Vychází z modelu DS 7 E-TENSE 4×4 300 a nabízí bezpečnost a komfort, aniž by se zvýšila jeho hmotnost nebo se změnily jeho dynamické vlastnosti.

Ve vztahu mezi skupinou WELP a společností DS Automobiles se otevírá nová kapitola. Po modelu DS 7 ÉLYSÉE určeného pro kancelář prezidenta Francouzské republiky nyní oba podniky vytvořily nový obrněný model: DS 7 VAUBAN.

DS 7 ÉLYSÉE je unikátní vůz využívající jako základ model DS 7 E-TENSE 4×4 300, k němuž bylo přidáno opancéřování, podvozek byl prodloužen zhruba o 20 cm za středový sloupek a vůz získal speciální výbavu, která z něj dělá pracovní nástroj.

Úspěch tohoto exkluzivního modelu otevřel cestu k vývoji malé série obrněných vozů DS 7.

DS 7 VAUBAN, který je výsledkem nové spolupráce mezi skupinou WELP a DS Automobiles, vyrábí společnost WELP France v Hérimoncourtu, kde převzala část bývalého areálu skupiny Stellantis.

Název DS 7 VAUBAN je odvozen od opevnění z konce 17. století. Vaubanova opevnění – kterých je dvanáct v deseti různých departementech – jsou zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO. Markýz Sébastien Le Prestre de Vauban dohlížel na výstavbu celkem více než stovky opevnění (citadel, samostatných pevností a hradeb) ve Francii i jinde v Evropě. Systém citadel a pevností, který Vauban zavedl, převzaly i některé země v Asii a Africe.

DS 7 VAUBAN je navržen jako speciální zpevněný vůz vycházející z modelu DS 7 E-TENSE 4×4 300. K zesílení vozu přispívá aramid z třídy materiálů, které jsou lehké a velice odolné vůči nárazu a teplu, a bezpečnostní skla, úroveň ochrany je tak VPAM 4. Na proměnu interiéru dohlíželi specializovaní mistři čalouníci, výsledkem je vysoká úroveň elegance.

Kromě doplňkové výbavy, která je k dispozici v běžné nabídce, jsou za příplatek k dispozici volitelné pakety jak pro ochranu (sprinklery, uzavřený ventilační okruh, siréna nebo interkom atd.), tak pro komfort cestujících (přídavné zásuvky USB, lampičky na čtení atd.) nebo přizpůsobení vozu (barvy karoserie, obložení interiéru, prošívání, držáky praporků).

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.