Sociální sítě
Nahoru

Vína, která rozzáří podzimní měsíce

Přichází magické období, kdy se příroda zahaluje do zlatavých a rudých odstínů a vše kolem nás voní po sklizni a kořeněných pokrmech. Je to čas, kdy si můžeme vychutnat teplo rodinného krbu nebo romantickou procházku zbarvenými lesy.

Bílé víno Freixenet Sauvignon Blanc má světlejší citronovou barvu, je osvěžující a s dlouhou dochutí. Vyznačuje se intenzivním, čistým a jasně rozpoznatelným aroma tropického ovoce – liči a ananasu. Vůně čerstvě posečené trávy společně s citrusovými tóny dodávají vínu svěžest a eleganci. Hodí se například k těstovinám, bílému masu nebo tvrdým sýrům.

Všechna vína značky Freixenet jsou veganská, zakoupíte za doporučenou cenu 169 Kč například na osobnivinoteka.cz.

Freixenet Cabernet Sauvignon osloví svou přitažlivou rudou barvou. Ve vůni je patrná stopa zralých třešní, švestek, kakaa a vanilky. Chuť je mírně kořenitá a vyvážená s dlouhým závěrem. Výtečně se hodí ke zvěřině, steakům a tmavému masu. Kromě chuti si vás získá i svou elegantní, černou lahví.

Růžové víno Freixenet Rosado s elegantním aroma jahod, čerstvého ovoce a pomerančového květu, jež jsou patrné v každém doušku. V chuti převládá ovocný charakter letního ovoce, jako jsou třešně a citrusy. Jeho závěr je příjemný a osvěžující. Skvěle se hodí například ke grilovaným rybám.

Pokud si vaši oblíbenou skleničku nechcete anebo dopřát nemůžete, máme pro vás řešení. Vyzkoušejte nealkoholický Freixenet 0,0 % v bílé a červené variantě. Freixenet 0,0 % bílý zaujme svou slámově žlutou barvou. Ve vůni i chuti jsou patrné ovocné tóny manga, kompotované broskve, zralé meruňky a pomerančového květu. Chuť je svěží a ovocná. Skvěle se hodí například k mořským plodům a čerstvým salátům, ale i k sushi nebo v kombinaci s melounem a šunkou.

Nealkoholický Freixenet 0,0 % červený osloví plně rubínovou barvou. Ve vůni jsou jasně patrné švestky, třešně a rozinky. Vůně rovněž zaujme dotekem zeleného a černého pepře s kouřovými tóny. V chuti vyniká vyváženou kyselinkou s jemnými tóny zralého ovoce. Vychutnáte si ho například v kombinaci s pokrmy ze zvěřiny, se zapečenou klobásou s grilovanou zeleninou a čerstvým tatarským biftekem.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.