Sociální sítě
Nahoru

Jaké kopačky nosí Haaland a další fotbalové hvězdy?

Kopačky jsou základní prvkem výbavy každého fotbalisty. Důležité je, aby byly pohodlné, odolné a vyhovovaly také povrchu, na kterém se hraje. Profesionální fotbalisté mají kopačky na míru od předních sportovních značek, které jim pomáhají k maximálnímu výkonu na hřišti. Dnes se podíváme, jaké kopačky obouvají profesionální fotbalisté.

Erling Haaland podepsal exkluzivní smlouvu s Nike

Norský gólostroj ve službách Manchesteru City Erling Haaland měl dlouhodobý kontrakt se společností Nike už od svých 14 let. Vzhledem k mladému věku však posleních pár let nedostával tolik finančních prostředků, jaké by si představoval. Když v lednu 2022 skončila jeho smlouva, rozhodl se ji neprodloužit.

Během roku 2023 tak mohl postupně vyzkoušet kopačky Puma Ultra, Adidas X a také Nike Mercurial Vapor. Letos v lednu však Haaland uzavřel lukrativní kontrakt s Nike, který mu zaručí roční příjem ve výši téměř 23 milionů eur ročně. Haalanda na hřišti nejčastěji uvidíte v kopačkách Nike Phantom GX. Značce Nike jsou dlouhodobě věrní také další profi hráči jako Kevin De Bruyne a Cristiano Ronaldo. Ty však můžete vídat spíše v modelech Nike Mercurial Superfly.

Prohlédněte si nabídku kopaček Nike: https://www.r-gol.com/cs/kopacky-nike

Messi a další hvězdy zůstávají věrné značce adidas

Kapitán argentinské fotbalové reprezentace a nová akvizice Inter Miami Lionel Messi zůstává už od roku 2006 věrný německému gigantu adidas. Proslýchá se dokonce, že mají uzavřenou doživotní smlouvu. A není se čemu divit. Kopačky a další fotbalové vybavení s jeho iniciály jde dlouhodobě na dračku, takže se vzájemná spolupráce bohatě vyplatí oběma stranám. Samotného krále pak na trávníku nejčastěji uvidíte v modelech adidas X Crazyfast a adidas X Speedportal. Kromě Messiho kopačky adidas obouvají i mladé pušky jako João Félix a Julián Álvarez.

Neymar hlavní tváří značky Puma

Neymar podepsal první smlouvu s Nike už jako třináctiletý a věrný mu byl neuvěřitelných 15 let. V roce 2020 ale nastal čas na změnu. Brazilský míčový kouzelník se stal ambasadorem značky Puma nejen na hřišti. Lukrativní smlouva mu zaručuje celkem 115 milionů eur postupně vyplácených během 6 let. Neymara na hřišti nejčastěji uvidíte v kopačkách Puma Future Ultimate. Stejné kopačky v letošní sezoně nosí také hvězda Atlética Madrid a francouzské reprezentace Antoine Griezmann.

Zabrouzdejte do široké nabídky kopaček Puma: https://www.r-gol.com/cs/kopacky-puma

Mizuno sponzoruje mladé naděje i veterány

Mizuno spíše než na velká jména sází na kvalitní zpracování kopaček a pohodlí hráčů. Přesto se však najde několik nadějných fotbalistů, kteří nedají na tuto japonskou tradiční značku dopustit. Patří mezi ně brankářská dvojka Realu Madrid Andriy Lunin a záložník AC Milán Tijjani Reijnders. Poměrně překvapivě na sklonku kariéry začal Mizuno obouvat také Sergio Ramos, který se vrátil do rodné Sevilly.

Kopačky značky Mizuno najdete na url https://www.r-gol.com/cs/kopacky-mizuno

Kopačky vybírejte o půl čísla větší

Ať už se rozhodnete pro kopačky jakékoliv značky, vybírejte spíše s ohledem na to, jak vám je bota pohodlná, než jakou mají barvu a který fotbalista v kopačkách dává góly. Doporučujeme vybírat kopačky zhruba o půl čísla větší. Počítejte s tím, že vám noha během námahy mírně oteče. Kopačky, které vám na začátku byly akorát přesně tak v druhém poločase mohou způsobit nepříjemné otlaky a puchýře. Ještě horší neplechu by však způsobily kopačky například o 2 čísla větší, ve kterých by vám zbytečně „plavaly“ nohy.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.