Sociální sítě
Nahoru

Limitovaná edice PRIM ARMA

Před více než dvaceti lety učaroval statisícům hráčů po celém světě svět her inspirovaný mnoha válečnými konflikty, které jsou autenticky představeny v precizně vytvořeném prostředí. Výrazná limitovaná edice PRIM ARMA tematicky míří do široké komunity hráčů této legendární hry. Originální hodinky, vystavěné na legendárním modelu Orlík, však ocení všichni příznivci poctivé české hodinařiny.

Čeští vývojáři ze studia Bohemia Interactive, česká legendární hra, české ikonické hodinky PRIM. Jiný model než Orlík nepřipadal od samotného začátku v úvahu. Původně navržen pro československou armádu, do dnešních dnů oblíbený ve všech jeho verzích. Pro mnohé symbol. Stejně jako Arma. S napětím a dychtivým očekáváním si příznivci hrají s myšlenkou, jaká asi bude další kapitola.

Orlíky se objeví v Arma Reforger. Jako autentický důkaz doby a spolehlivý pomocník. První české hodinky v české hře, která už dávno dobyla svět. Díky velké a přátelské spolupráci s týmem Bohemia Interactive, jejichž cenné rady, nadšení a vědomosti byly strhující, však nezůstanou jen ve hře. Z virtuálního světa vystoupily v podobě limitované edice PRIM ARMA.

Vyrobeno bylo přesně 128 kusů odolných mechanických hodinek s titanovým pouzdrem. Pohání je in-house automatický strojek PRIM. Víko zdobí návod na určení severu pomocí kompasové lunety. Číslo 128 je sedmou mocninou dvou, tedy perfektní mocnina složená ze dvou prvočísel. Odkazuje svou symbolikou na prostředí tvůrců počítačových her, ve kterém dvojková soustava hraje zásadní roli. Neméně důležitá je však preciznost, přesnost, důraz na detail. To je průsečík mezi světem počítačových her a světem mechanických hodinek.

Nejvíce fascinující je to, jak vznikají. V případě novoměstských primek bývá jako první skica, nápad přenesený na papír. Tvoří se konstrukční výkresy, ladí se materiály. Po odsouhlasení všech proveditelných vizualizací začíná realizace prvního kusu. Podle něj se nastaví případné změny a začne samotná výroba. Paralelně se diskutuje o balení a o tom, co bude v něm. Tisíce myšlenek, hodiny přemýšlení a hledání. Jiný výsledek než precizní není přípustný.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.