Sociální sítě
Nahoru

Nová edice charitativních triček přináší motiv hodinek Omega

V pořadí pátá edice hodinářských motivů na tričkách a mikinách KlokArt přináší fantastickou ilustraci hodinek Omega Speedmaster. Ilustrátor Richars Svitalský se tentokrát vydal po vesmírných stopách, až k vůbec k prvním hodinkám, které kdy stanuly na povrchu Měsíce.

Legendární chronograf, kterému nikdo neřekne jinak, nežli Moonwatch, se tak dodnes řadí po právu mezi bestsellery hodinářského světa. Nově, v ilustrované podobě, přichází na pomoc Fondu ohrožených dětí.

Trička s unikátními hodinářskými motivy pomáhají dětem v Klokáncích opakovaně. Celá série započala ilustrací hodinek Seiko Tuna, následoval velmi úspěšný motiv digitálek Casio CA-50, na které navázaly chronografy Certina DS Cascadeur a následně Festina Tour de France. Nyní se hlásí o slovo legendární počin značky Omega, který byl pod jménem Speedmaster Professional vyráběný už od roku 1965 a svou existencí navazoval na stejnojmenné sportovní chronografy z roku 1957.

Ohromné renomé chronografů Omega Speedmaster bylo nastartováno v roce 1969, kdy se model s referenčním označením ST 105.012 dostal na zápěstí Buzze Aldrina na povrch Měsíce – osobní hodinky Omega Speedmaster Professional astronauta Neila Armstronga totiž údajně zůstaly na palubě lunárního modulu.

Při pohledu na volnou interpretaci hodinek Omega Speedmaster Professional ST 105.012 je zřejmé, že ručky na černém číselníku přinášejí ještě další poselství. Indikují totiž přesný čas, totiž 2:56:15, kdy historicky první člověk sestoupil ze žebříku lunárního modulu a stanu na povrchu Měsíce. Ze ruček chronografu pak lze odečíst čas 2:31:40, což je součet veškerých procházek po povrchu této přirozené družice planety Země během mise Apollo 11.

Příští rok tomu bude už 55 let, co se Neil Armstrong, Edwin „Buzz“ Aldrin a Michael Collins vydali na palubě kosmické lodi Apollo 11 vstříc neznámému. Richardem Svitalským ilustrovaná trička a mikiny s motivem hodinek, které pro astronauty vybrala NASA, nabídne exkluzivně e-shop www.klokart.cz, přičemž výtěžek z jejich prodeje putuje přímo na Fond ohrožených dětí.

Trička potěší také sběratele hodinek a zákazníky Klenotnictví Dušák, která hodinky Omega nabízí nejenom ve svém obchodě nacházejícím se na adrese Na Příkopě 17, ale také v butiku na Staroměstském náměstí. Právě ve spolupráci s tímto legendárním hodinářstvím pátou generace charitativních triček vznikla.

Více z rubriky Nadace a pomoc

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.