Sociální sítě
Nahoru

Palírna Radlík slaví 25 let: Výroční lahev se nese ve znamení zlata

Palírna Radlík letos slaví 25 let své existence. K této příležitosti připravili 150 výročních lahví destilátu, který je z principu neopakovatelný. Je to blend ušlechtilých ovocných pálenek, který odráží historii a úspěchy palírny. Základem je mnohokrát oceněná zlatá jablečná pálenka, se kterou jako s první experimentovali se zráním v dubových sudech.

Cesta k výročnímu destilátu nebyla přímočará. V Palírně Radlík prošli archiv a přechutnali pálenky, které v průběhu 25 let získaly nejvyšší ocenění na celostátních tuzemských i zahraničních soutěžích. Z více než 50 zlatem oceněných vzorků vybrali pět, které jablko obohacují, vzájemně ladí a vytvářejí tak novou harmonii.

Limitovaný destilát je ve znamení zlata hned trojnásobně. Název hornické osady Radlík vznikl ze stejnojmenného zlatého dolu, nedaleko žil Edward Kelley, k jehož alchymistickému odkazu se hlásí a v každé lahvi je i symbolická stopa zlatých medailí. Proto v lahvi jsou šupinky 23 karátového potravinářského zlata a zlato zdobí i lahve. Výroční lahev bude v prodeji od středy 25. října od 9:25 s cenou 5 000 Kč.

Zdá se, že Palírna Radlík na zlatou vlnu navázala. Na největší české soutěži profesionálních výrobců destilátů získala minulý týden hlavní cenu jejich Hruškovice Williams a stala se tak nejlepším českým destilátem – Pálenkou roku. Palírna Radlík si kromě toho odnesla za své výrobky i čtyři zlaté, čtyři stříbrné a tři bronzové medaile, a tak získala, stejně jako vloni, i titul Palírna Roku.

Palírna Radlík úspěšně reprezentuje české destiláty i v zahraničí. Na mezinárodní soutěži Spirits Selection by CMB, kde bylo hodnoceno přes 23 tisíc vzorků z 55 zemí, získali letos její destiláty tři zlaté medaile – višňovice, slivovice z dubového sudu a vínovice z dubového sudu. Její ořechový likér byl dokonce oceněn Velkou zlatou medailí, která se uděluje výjimečným produktům.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.