Sociální sítě
Nahoru

Top golfová místa letošního roku

Golfový turismus v České republice zažívá neustálý vzestup a v současné době se může pyšnit řadou skvělých resortů, které jsou snem každého golfisty. Pokud patříte mezi milovníky tohoto vznešeného sportu nebo se teprve chystáte proniknout do tajů golfového greenu, přinášíme vám žebříček top golfových resortů v Česku, které stojí za to navštívit. Od malebných koutů obklopených přírodou až po exkluzivní golfové areály s prvotřídními službami. Pojďte s námi na golfový výlet po České republice a objevte místa, která vás okouzlí svou elegancí, nádhernými hřišti a nezapomenutelnými zážitky. Každý resort pro vás má navíc skvělý TIP pro letošní sezónu.

Popularita golfu je stále větší a v Čechách můžeme být opravdu hrdí na spoustu skvělých resortů, které lákají každého golfistu. Rozmanitost hřišť a jejich nabídka služeb je veliká, takže si každý hráč rozhodně najde to své,“ říká Sára Kubelková, CEO společnosti TeeTime.

Sára Kubelková, CEO společnosti TeeTime

Albatross Golf Resort

Toto výjimečné golfové hřiště nedaleko Prahy nabízí zážitky pro začátečníky i profesionální hráče. Ohromí vás nejen 18-jamkové hřiště designované Keithem Prestonem, ale také například moderní tréninkový areál s profesionálními trenéry, klubovna s kompletním zázemím nebo restaurace KOGO. Uchvátí vás krásnou přírodou a panoramatickými výhledy.

Albatross Golf Resort

Royal Beroun Golf Club

Golfové hřiště Beroun, navržené kanadským architektem Lesem Furberem, nabízí náročný 6 078m dlouhý terén. Jeho strategický design umožňuje golfistům volit mezi riskantnějšími přímými ranami nebo bezpečnějšími cestami k jamkám. Je vhodné pro profesionály i nováčky a zaručuje příjemný zážitek. Resort se může pochlubit rozsáhlou klubovnou, nekuřáckou restaurací, exkluzivním klubem a hotelem s luxusními pokoji a wellness zařízením. Výhodná poloha nedaleko historického centra Berouna umožňuje hostům prozkoumat jeho zajímavosti a rozmanité možnosti stravování. Aktuální stav rezervací najdete exkluzivně na TeeTime.

Panorama Golf Resort – Kácov

Toto majestátní golfové hřiště s 27 jamkami uprostřed Posázaví je rajským útočištěm golfistů všech úrovní. Architektonicky skvostné a různorodé jamky nabízejí nezapomenutelný zážitek. Resort má golfovou akademii s odbornými trenéry, wellness centrum, bazén a vynikající restauraci. Pozornost si zasluhuje také clubhouse Panorama Golf Resortu, navržený architektem Prof. Ing. Arch. Martinem Rajnišem. Kromě golfového zázemí nabízí resort i hotel, konferenční prostory, tenisové a beach volleybalové kurty a dětské hřiště.

Panorama Golf Resort – Kácov

Čeladná

Golf Resort Čeladná, prestižní 36-jamkové hřiště, v Beskydech vás uchvátí svou krásou. Každá jamka nabízí unikátní výzvu a panoramatické výhledy na kopce. Moderní golfová akademie s profesionálními trenéry je k dispozici pro zlepšení vašich dovedností a jde tak o skvělé místo i pro začátečníky. Kromě golfu si užijte luxusní ubytování, gastronomii a wellness služby. Klubovna s terasou je pak ideálním místem pro odpočinek po náročném dni na hřišti.

Golf Resort Ostravice

Golf Resort Ostravice, je golfový ráj v srdci Beskyd! S 18 jamkami navrženými Chrisem Johnsonem nabízí nádherné panoramatické výhledy na nejvyšší bod Beskyd – Lysou Horu. Kromě golfu si můžete užít skvělou kuchyni v restauraci s výhledem na hřiště a relaxovat v hotelu s wellness. Golf Resort Ostravice je tak ideálním spojením sportu a odpočinku.

Golf Resort Ostravice

Brno Kaskáda

27-jamkové hřiště u Brna nabízí nezapomenutelný zážitek pro golfisty všech úrovní. Architektonicky působivé jamky zdůrazňují krásu okolní přírody a nabízejí panoramatické výhledy na Přírodní park Baba. Golfová akademie s trenéry vám pomůže zdokonalit dovednosti a v klubovně s restaurací si můžete vychutnat kulinářské pochoutky. Přijďte a prožijte jedinečný golfový zážitek na exkluzivním hřišti Brno Kaskáda.

Brno Kaskáda

Golf Resort Black Bridge – Černý Most, kde to žije!

Věděli jste, že nemusíte opustit Prahu, abyste si zahráli na skvěle připraveném golfovém hřišti? Resort potěší kvalitním 18jamkovým hřištěm, celodenně dostupnými službami a vynikající restaurací s výhledem na hřiště. S profesionálními trenéry a moderním tréninkovým zázemím je Black Bridge Resort ideálním místem pro hráče na jakékoliv úrovni, a to i pro ty nejmenší. A pokud rádi cestujete a nejste z okolí Prahy, Black Bridge Vám nabídne také ubytování v útulných bungalovech a Stay&Play balíčky. Ať už jste vášnivým golfistou nebo začátečníkem, Black Bridge Resort vás nadchne prostředím, ve kterém se jednoduše budete cítit dobře.

Ypsilon Golf Liberec

Vítejte na Ypsilonce, ráji golfistů, kde se luxus snoubí s přírodou. V posledních dvou letech se Ypsilonka umístila na stříbrném místě v anketě „Golf Digest – Hřiště roku“ a místní jamka č.15 je třetí nejkrásnější jamkou v České republice. Dokonalost resortu v podhůří Jizerských hor obohacuje nádherná příroda s výhledem na Ještěd a unikátní hausboaty umocní zážitek, za kterým se budete vracet.

Ypsilon Golf Liberec

Ropice Golf Resort

Ropice Golf Resort nabízí hráčům skvělý požitek ze hry na mistrovském hřišti linksového charakteru. Jeho pestrost spočívá v četných bunkrech, charakteristická je vlnící linie fairwayí, zajímavě tvarované greeny a vodní překážky. Poloha 27 jamkového areálu poskytuje úžasné panoramatické výhledy na masiv Slezských Beskyd, jimž dominuje Javorový vrch.

Ropice Golf Resort

Austerlitz

Tato prvotřídní destinace uprostřed malebné české krajiny láká hráče všech úrovní. Pečlivě navržené 18-jamkové hřiště Austerlitz nabízí obdivuhodné fairwaye, náročné bunkry a zvlněné greeny, které jsou pro každého golfistu zkouškou. Austerlitz však není jen o golfu, je to kompletní destinace. Resort se může pochlubit luxusním ubytováním, vynikajícími možnostmi stravování a špičkovými službami, které jsou zárukou nezapomenutelného pobytu.

Austerlitz

Čertovo Břemeno

Čertovo Břemeno – místo kde se náročné hřiště, přírodní krásy a vřelá atmosféra spojují v zážitek. Golfové hřiště Čertovo Břemeno, nacházející se v malebném prostředí kopcovité krajiny, je opravdovým klenotem pro milovníky golfu. Svými osmnácti pečlivě navrženými jamkami nabízí jedinečný herní zážitek. Hřiště zároveň nabízí náročné pasáže, které potěší zkušenější hráče a potrápí ty, kteří teprve začínají. Čertovo Břemeno se může pochlubit nejen vynikajícími herními podmínkami, ale nabízí také špičkové zázemí. Golfisté se mohou těšit na plně vybavenou klubovnu, profesionální instruktory pro výuku nebo dobře zásobený shop.

Čertovo Břemeno

Golf Club Kynžvart

Golf Club Kynžvart se nachází v nádherné oblasti Lázních Kynžvart v chráněné krajinné oblasti Slavkovský les a je skutečným klenotem pro golfové nadšence. Toto 18-jamkové hřiště s parem 72, obklopené svěží zelení a úchvatnou krajinou, nabízí harmonickou kombinaci náročné hry a klidné pohody. Golfové hřiště v Kynžvartu je precizně a pečlivě navrženo pro golfisty všech úrovní. Nováčci si mohou užít pohodové kolo, zatímco zkušení hráči si mohou vyzkoušet své dovednosti na strategicky rozmístěných bunkrech a vodních překážkách. Kromě výjimečného golfového zázemí se klub může pochlubit proshopem, opravdu rozlehlým driving rangem, cvičnými plochami a restaurací. Nově se také mohou hráči občerstvit na deváté jamce a za zmínku stojí, že toto hřiště je „dog friendly“ a hráči tak mohou brát své chlupaté mazlíčky s sebou.

Golf Club Kynžvart

Vinoř

Jedno z nejlépe designovaných hřišť v České republice, které navrhl britský architekt Jonathan Gaunt. Leží přímo na východním okraji Prahy, je skvěle dostupné z dálničního okruhu. Jamky jsou pestré a proměnlivé. Riskovat nebo hrát na jistotu? Každý hráč si tu může vyzkoušet strategický golf v praxi. Jamky jsou modelované do linksových vln, jsou od sebe oddělené a hráč má pocit intimity. Hřiště není dlouhé, je přívětivé ke všem kategoriím golfistů; ale ty sportovní dokáže za zadních černých odpališť potrápit. Z hřiště jsou krásné výhledy do dáli: České středohoří, Říp i Krkonoše.

Rohanský ostrov driving

„Rohan“ je už dlouhé roky výtečným tréninkovým centrem pro pražské golfisty. Leží na rozhraní Libně a Holešovic, pod Libeňským mostem. Je možné sem přijet jak automobilem, tak hromadnou dopravou (tramvajová zastávka na mostě). Driving s délkou přes 250 metrů míří západním směrem a památník na Vítkově i další pražské dominanty jsou skvělé záměrné body pro vaše dalekonosné drivy. Samozřejmě je tu možnost nácviku krátké hry i patování. Praktické místo pro pořádní firemních golfových klinik.

Loreta Golf Club Pyšely

Vstupte do kouzelného světa golfového ráje v Loretě Golf Club Pyšely! Toto 18-jamkové golfové hřiště vás uchvátí svou idylickou atmosférou, hratelností i pro méně sportovní hráče a nádherným okolím v Posázavské krajině. Profesionální péče a kvalitní služby jsou zde samozřejmostí. Klubovna s terasou je ideálním místem pro odpočinek po hře a ochutnání lahodného jídla. Přidá-li se k tomu snadná dostupnost z Prahy, není divu, že se jedná o velmi oblíbený resort mezi samotnými hráči, který nasbíral již mnoho ocenění.

Více z rubriky Golf

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.