Sociální sítě
Nahoru

Mercedes-Benz Česká republika uspořádal úspěšnou roadshow Enjoy Electric

Společnost Mercedes-Benz Česká republika uspořádala v minulých dnech rodinnou roadshow Enjoy Electric, během níž představila zájemcům z řad zákazníků a příznivců značky obsáhlé portfolio plně elektrických vozů Mercedes-Benz. Dvě desítky modelů zahrnovaly jak rodinné modely, tak vysoce výkonné sportovní vozy Mercedes-AMG, ale i užitkové řady eCitan, eVito a eSprinter.

První prodloužený víkend v termínu 13. až 17. září probíhal v areálu Vodního domu u nádrže Švihov, poté se akce 22. až 24. září přesunula do zoo ve Zlíně. Obě akce navštívilo téměř 1 000 účastníků, převážně celých rodin, a v praxi tak vyzkoušeli různé modely a jejich vlastnosti. Dohromady proběhlo bezmála 800 zkušebních jízd.

Během roadshow byly k dispozici na dvě desítky vozidel modelových řad EQA, EQB, EQE, EQE SUV, EQS, EQS SUV, EQV, EQT, eVito, eCitan a eSprinter, nechyběly ani výkonné vozy Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+, Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC SUV a Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+. Největší zájem byl o SUV modely EQE a EQS, vysoký počet jízd absolvovalo také praktické eVito Tourer pro rodiny i podnikatele či živnostníky.

Automobilka Mercedes-Benz patří mezi vedoucí značky v oblasti elektrifikace pohonu a v současnosti nabízí nejširší portfolio osobních a lehkých užitkových vozů s nulovými emisemi během provozu. Díky tomu dokáže uspokojit poptávku velmi odlišných skupin zákazníků.

Pro všechny plně elektrické modely s třícípou hvězdou platí, že jejich uživatelé těží z technicky propracovaných pohonných systémů zaměřených na ekologii, nízké provozní náklady, tichý chod a dynamické vlastnosti i ze snadného dobíjení v rámci služby Mercedes me Charge. Ta formou karty, aplikace v chytrém telefonu nebo s využitím funkce automatické identifikace Plug & Charge zajistí snadné nabíjení v sítích různých poskytovatelů.

Významným benefitem je pak jednotné vyúčtování, k dispozici jsou přehledné nabíjecí tarify, které jsou přizpůsobeny individuálním preferencím – pro časté uživatele veřejných nabíječek i pro ty, kteří je využijí pouze příležitostně.

Mercedes me Charge znamená přístup do jedné z nejširších sítí nabíjecích stanic po celé Evropě. V České republice lze s Mercedes me Charge využívat naprostou většinu veřejných stanic, včetně sítí ČEZ, E.ON nebo PRE, ale i ultra rychlé stanice IONITY. Komfort nabíjení a transparentní náklady ocení koncoví uživatelé i firemní zákazníci. Společnost Mercedes-Benz zajištuje pro veřejné nabíjení přes Mercedes me Charge použití energie z obnovitelných zdrojů. To znamená, že odčerpané množství energie je po vlastním procesu nabíjení kompenzováno zeleným elektrickým proudem.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.